Christian Rasmussen, som blev sidste års Indy NXT-mester og i år debuterer i toppen af amerikansk motorsport, Indy Car, kan nu tilføje endnu en særdeles imponerende bedrift til sit racer-cv. Den 23-årige danske racerkører kørte søndag aften (dansk tid) over Daytona International Speedways målstreg som nr. 1 i LMP2-klassen efter 24-timers race. 

Rasmussens triumf foregik sammen med teamet, ERA Motorsport, og medkørerne, Ryan Dalziel (UK), Dwight Merriman (USA) og Connor Zilisch (USA). #18 ORECA LMP2 07 startede 11’er i klassen, og da der var fire timer tilbage af det 24-timer lange løb, var det Christian Rasmussens bil, som dominerede den sidste del af løbet. I tæt kamp med CrowdStrike Racing by APRs bil nr. 04, som landsmanden Malthe Jakobsen kørte i, førte Era Motorsport 132 omgange ud af løbets sidste 136 omgange – med Christian Rasmussen bag rettet størstedelen af tiden og til at færdiggøre de 24 timers race. 

Sikke en følelse det var at vinde 24-timers på Daytona! Super specielt for mig som racerkører, for mig personligt men også for teamet. Jeg ved, at sidste sæson var rigtig svær for dem, vi fik ikke nogle sejre med hjem overhovedet, hvor jeg også var deres kører. Så at kunne give dem en sejr, og så endda på Daytona, var vildt specielt,” fortæller Christian Rasmussen.

En sejr i sig selv til et så legendarisk og fysisk krævende løb som Rolex 24 At Daytona er stort for en racerkører, men at man oven i det også præsterer at være løbets hurtigste kører i LMP2-klassen, er endnu en bedrift, som Christian Rasmussen alene kan tage æren af. Ser man på dataen fra løbet, så står Christians navn øverst som den hurtigste kører i LMP2-feltet målt på gennemsnittet. Kun en tiendedel bag Christian kommer Malthe Jakobsen som den næsthurtigste i LMP2. Begge danskere har altså haft en vigtig speederfod med i topresultaterne for deres team.  

Udover nu at kunne kalde sig vinder af Rolex 24 At Daytona, kan det danske talent også kalde sig ejer af det famøse Rolex Daytona ur.

Man kan sige, at jeg “joiner” en meget lille gruppe af danske racerkørere, som har vundet Daytona-løbet, hvilket også er super specielt for mig,” fortæller Christian Rasmussen.

I 2023 kårede DASU Christian Rasmussen som Årets Bilsportskører på baggrund af hans mesterskabstitel i Indy NXT. Daytona-sejren er endnu et bevis på danskerens store talent og viljestyrke, som han kan tage med sig, når han i år får sin debut i USA’s svar på Formel 1 – Indy Car.