Christian Lundgaard fik tirsdag sin i alt femte Formel 1-test, da han testede for Alpine F1 Team på britiske Silverstone.

Det var vanen tro i R.S.18-raceren, at danskeren gennemførte testprogram for teamet – samme bil, som Christian testede i 2019 og 2020. Grundet testrestriktioner må F1-teams ikke teste mellem løbene i nyere biler.

Formiddagen gik med kvalifikations-simulation, mens det om eftermiddagen stod på simulering af løbsdistancer.

Testen er del af talentprogrammet Alpine Academy, som den unge F2-kører er del af.

“Det var en god dag i dag på Silverstone, og jeg er glad for hvordan det gik. Vi kom igennem meget af det planlagte program, og bilen føltes fantastisk på Silverstone-banen. Vi kørte nogle kvalifikations-stints og løbssimulation, så der er masser at tage ind og analysere. Jeg har kørt R.S.18’eren før, men det er altid fantastisk at køre en Formel 1-racer, og jeg tager masser med mig i dag,” siger Christian Lundgaard i en pressemeddelelse.

“Christian gjorde det godt i dag i R.S.18’eren og har nu sammen med Oscar og Zhou (Piastri og Gyuanyou, red.) gennemført en Formel 1-test i år. Det var Christians femte gang i sædet på en Formel 1-racer, da han har testet R.S.18 og R.S.17 før, så i dag handlede mest om at blive vant til bilen med en blanding af kvalifikation og stints med masser af brændstof. Han håndterede det rigtig godt og ser mere komfortabel ud i bilen for hver test han gennemfører. Vores Formel 1-testprogram er noget, vi er meget stolte af i akademiet, da det hjælper vores unge kørere med at forberede sig til kravene i det højeste niveau af formelracing, Formel 1,” siger Mia Sharizman, chefen for Alpine Academy.

Silverstone er også stedet, hvor næste afdeling af FIA Formula 2 Championship køres – det sker den 16.-18. juli.

  • Christian Lundgaard i Formel 1-test i Alpine R.S.18. Foto: Alpine F1 Team
  • Christian Lundgaard i Formel 1-test i Alpine R.S.18. Foto: Alpine F1 Team