De to danske racerhåb Nicki Thiim og Michael Christensen kommer i denne weekend i ilden for første gang i den nye Porsche Mobil 1 Supercup.

Thiim blev sidste år bedste rookie i mesterskabet, der med flere stjernekørere og unge talenter i ens Porsche 911 GT3 Cup-racere varmer op til F1 GP’er, mens Michael Christensen fik enkelte løb i serien som Porsche-junior.

Nu er det dog en fuld sæson i mærkeklassen, det gælder – og der er meget nyt for danskeren: Nyt team og ny bil, da Supercuppen som de eneste skifter 991-modellen.

– Jeg glæder mig til at komme i gang og jeg tror på jeg kan være med i front, siger den 22-årige sjællænder.

– Ved de tests vi har gennemført op til sæsonen har jeg været blandt de hurtigste, men nu skal test-tiderne veksles til race-resultater.

Danskeren kørte sidste sæson for Konrad Motorsport, men har i år gjort lidt af et sats. Michael Christensen stiller op for det franske DAMS-team, der blandt meget andet også er involveret i Renault World Series med Kevin Magnussen.

– Selvom DAMS er debutant i Porsche Mobil 1 Supercup, er de så superprofessionelle, at jeg tror på vi kan udfordre et etablerede team, siger Michael Christensen.

Porsche Mobil 1 Supercup kører træning og kvalifikation hhv. fredag og lørdag, mens løbet køres over 12 omgange søndag. Det kan følges live på Eurosport 2 klokken 11.45.

Blandt konkurrenterne er den nidobbelte rallyverdensmester Sébastien Loeb og standardvognsmesteren Alain Menu.