Danmarks bedste i klassiske rallybiler dyster på sjællandske veje på lørdag

Motorsporten er som al anden sport hårdt ramt af corona-restriktioner, men i vejsport med klassiske biler har man metoder til at minimere risikoen for smittespredning af covid-19.

“Vores deltagere kører med et minut mellem hver bil, så det er kun ved start, pauser og mål, at vi skal passe ekstra på at holde afstand. Alle tidskontroller har mundbind på og håndsprit klar, når tiderne noteres i deltagernes kontrolkort,” fortæller løbsleder i Oresund Rally, Erik Andersen, Virum.

Oresund Rally er tredje afdeling af det uofficielle danmarksmesterskab for klassiske biler, CC-Cars DASU Classic, og køres nu på lørdag med start og mål i Roskilde og pauser i Rostrup og Hvalsø. Med gennemsnitshastigheder på 45 km/t skal deltagerne så præcist som muligt køre ruten igennem, hverken for hurtigt eller for langsomt.

“Vores deltagere får strafpoint for hvert tiendedel sekund, de kommer for tidligt eller for sent forbi en hemmelig tidskontrol, så alle kører med fornuftige hastigheder på veje, der i øvrigt er åbne for offentlig trafik. Præcision, ikke hastighed, er i højsædet, og færdselsloven gælder for alle deltagere,” forklarer Erik Andersen.

Favoritter til totalsejren er søn og far-holdet Rene Castillo Skjøt fra København og Jørgen Skjøt fra Blokhus i en Honda Civic CRX fra 1986. De kan dog forvente hård modstand fra far og søn-mandskabet Lars Hjorth fra Dianalund og Simon Hjorth fra Middelfart i en af feltets ældste biler, en Triumph TR4A fra 1966.

Deltagerne og deres klassiske biler kan blandt andet ses lørdag ved pauserne i Rorup kl. 12.40 og i Hvalsø kl. 15.10

Foto: Michael Eisenberg