I dag har FIA offentliggjort listen over teams, der har fået tilladelse til at deltage i F1 fra 2010. Tre nye teams er kommet med i selskabet, mens der er spørgsmålstegn ud for fem af de velkendte teams.

Ifølge FIA’s liste er Ferrari, Toro Rosso, Red Bull, Williams og Force India klar til start i 2010. Campos GP, Manor GP og Team US F1 er de tre nye, der har fået adgangsbillet til kongeklassen. De tre nye teams er alle tilmeldt med Cosworth-motorer, selvom der hersker tvivl om det hæderkronede mærkes comeback.

Hos Toro Rosso og Red Bull er motorleverandørerne endnu ikke klarlagt. Ferrari er på FIA’s liste på trods af kontroverserne mellem det italienske team og FIA’s Max Mosley.

McLaren-Mercedes, BMW Sauber, Renault, Toyota und Brawn GP står alle på listen, men med et spørgsmålstegn ud for navnene. Disse fem teams er endnu tilmeldt under den foreløbige melding om FOTAs betingelser. FIA giver dem dog muligheden for at tilmelde sig uden betingelser inden 19. juni.

Dermed bliver det ikke til Formel 1 i denne omgang for teams som David Richards Prodrive, Lola, Alex Wurz og Superfund, Epsilon Euskadi, N.Technology samt klassiske navne som Lotus, Brabham und March.

Foto: FIA