Jenson Button tager sejren i det australske Grand Prix og tager dermed sin karrieres sejr nummer to. Barrichello bliver nummer to og fuldender weekenden for Brawn GP. Jarno Trulli bliver treer efter at have startet fra pitlane.

Det var et dramatisk Grand Prix til det sidste, hvor Button, Sebastian Vettel og Robert Kubica med fire omgange igen var skilt af seks sekunder. I svingkombinationen 3 og 4 forsøger Kubica uden om på Vettel, der næsten hele løbet igennem har ligget på andenpladsen. De to berører hinanden, da Vettel glider over i polakken. Vettel mister frontvingen og rammer senere muren, der omkranser Albert Park-banen. Samme skæbne lider Kubica, der dog crasher noget mere voldsomt. Begge går uskadte fra sammenstødet.

De tos exit forfremmer Rubens Barrichello, der fra sin startposition som nummer to slet ikke kommer af sted og er syver i første sving. Her rammer han Mark Webber, der til gengæld ryger over i Nick Heidfeld. Både Webber og Heidfeld må stoppe efter nye frontvinger, hvilket ødelægger deres løb. Barrichello får dog arbejdet sig op i rækkerne, blandt andet takket være Massa, der må udgå

– De første omgange var fantastiske for mig, hvor jeg kunne åbne op. Safety car-perioden gjorde det dog vanskeligt for mig, hvor jeg blandt andet flatspottede mine dæk. Det har været nogle dramatiske måneder for os alle, så et massivt tak til teamet og min familie, siger Jenson Button.

– Det var et hårdt ræs, jeg er blevet ramt flere gange og har selv ramt en. Bilen gik i antistall i starten, og jeg blev ramt af en McLaren, hvilket skubbede mig ind i en anden. Det ramte bilen ret hårdt, og næsen fik nogle skader, der ødelagde balancen, men fantastisk at blive toer, siger Rubens Barrichello.

På 18. omgang rammer bunden på Nakajimas Williams asfalten, og japaneren rammer muren. Det bringer safety car på banen. Feltet går i pit, der er åben under safety car-perioden efter nye regler. Felipe Massas Ferrari er på dette tidspunkt væsentligt langsommere end Button og Vettel foran, og brasilianeren ryger langsomt ned gennem rækkerne, indtil han på 43. omgang kæmper med Hamilton om 10. pladsen. Massa udgår med 12 omgange igen med tekniske problemer.
 
Dagens vinder Jenson Button vandt Ungarns Grand Prix i 2006. Sejren var nummer 200 for en britisk kører i Formel 1.

Debutanten Sebastian Buemi slutter på en ottendeplads og scorer dermed point i sit debutløb – i øvrigt en placering foran Toro Rosso-teamkammerat Sebastien Bourdais.

Uofficielle resultater fra Australiens Grand Prix:

Placering, kører, team
1 Jenson Button Brawn-Mercedes
2 Rubens Barrichello Brawn-Mercedes
3 Jarno Trulli Toyota
4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
5 Timo Glock Toyota
6 Fernando Alonso Renault
7 Nico Rosberg Williams-Toyota
8 Sebastien Buemi STR-Ferrari
9 Sebastien Bourdais STR-Ferrari
10 Adrian Sutil Force India-Mercedes
11 Nick Heidfeld BMW Sauber
12 Giancarlo Fisichella Force India-Mercedes
13 Mark Webber RBR-Renault
14 Sebastian Vettel RBR-Renault
15 Robert Kubica BMW Sauber
16 Kimi Räikkönen Ferrari
– Felipe Massa Ferrari
– Nelsinho Piquet Renault
– Kazuki Nakajima Williams-Toyota
– Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes

Racemag følger reaktionerne i løbet af dagen.

Foto: Brawn GP