Jenson Button tog sin fjerde sejr denne sæson efter blændende taktisk kørsel i det spanke grand prix. På 18. omgang pittede VM-etteren, mens teamkammerat Rubens Barrichello gik i pit omgangen efter. Dog havde briten skiftet fra tre til to pitstops. Sammen med Barrichellos dækproblemer i tredje stint, kunne Button sikre sejren – og teamets anden 1-2 denne sæson.

– Da jeg mistede føringen og havde i udsigt at skulle ligge bag Rosberg, skiftede vi til to stop. Bilen føltes meget tung med brændstoffet, men jeg arbejdede meget hårdt i mine to sidste stints for at få strategien til at fungere. At tage sejren var lidt uventet, men det betyder så meget for vores fortsatte succes, siger Jenson Button.

– Det er klart, at Rubens er skuffet over ikke at tage sejren, og han har været en enorm hjælp hele weekenden og hjalp mig med problemer, jeg havde i løbet af fredagen. Det skal nok blive hans tur, siger Button.

– Løbet begyndte virkeligt godt for mig. Bilen føltes god i det første stint, og jeg kom ud fra første stop foran Nico (Rosberg), hvilket var helt efter planen. Jeg blev ret overrasket, da Jensons strategi blev ændret, og fra da af vidste jeg, at jeg skulle køre flat out. Jeg havde dog besvær på mit tredje sæt dæk og kunne ikke holde omgangstiderne, der ville have holdt mig foran Jenson, siger Rubens Barrichello om sit løb.

Resultaterne betyder, at Jenson Button nu fører VM med 41 point mod teamkammerat Barrichellos 27.

Top ti i Formel 1 efter Spaniens Grand Prix:

1 Jenson Button, 41 points
2 Rubens Barrichello, 27
3 Sebastian Vettel, 23
4 Mark Webber, 15.5
5 Jarno Trulli, 14.5
6 Timo Glock, 12
7 Lewis Hamilton, 9
8 Fernando Alonso, 9
9 Nick Heidfeld, 6
10 Nico Rosberg, 4.5

Foto: Brawn GP