Jenson Button tog sig af pole position i en kvalifikation, hvor en lang række af kørerne i Q3 var kandidater til den bedste tid. Det blev dog Brawn GP–køreren, der med en tid på 1:14,902 starter forrest i søndagens Grand Prix. Dermed starter Button foran Kimi Räikönnen og teamkammerat Rubens Barrichello. Unge Sebastian Vettel starter som firer foran Felipe Massa, der sætter streg under, at Ferrari formentlig er på vej tilbage på rette spor.

Button satte tiden i de døende sekunder af Q3, hvor også Nico Rosberg viste masser af fart, men på grund af fejl måtte afbryde sine to hurtigste omgange. Tyskeren starter som nummer seks foran Heikki Kovalainen, Mark Webber, Fernando Alonso og Nakajima.

Lewis Hamilton får en hård dags arbejde foran sig med en startplacering som nummer 16. Midtvejs i Q1 mister briten kontrollen over sin McLaren-Mercedes under nedbremsningen til Mirabeau og sætter bagenden i rækværket. Den regerende verdensmester må gå den tunge gang tilbage til pitten, mens raceren med et knækket baghjulsophæng må løftes bag rækværket.

Uheldet bringer det røde flag ud, hvilket giver en smule panik, da sessionen sættes i gang igen. Begge Ferrari-kørere er langt fra sikre på top 15 og Fernando Alonso er sidst. Både Massa og Räikkönen når dog med, ligesom spanske Alonso sætter en tid kort før tiden udløber.

Begge BMW Sauber og Toyota fortsætter en forfærdelig weekend og kommer ikke videre til Q2 – det gør derimod begge Force India-biler.

Startopstillingen til Monacos Grand Prix:
1 Jenson Button, Brawn-Mercedes
2 Kimi Räikkönen, Ferrari
3 Rubens Barrichello, Brawn-Mercedes
4 Sebastian Vettel, RBR-Renault
5 Felipe Massa, Ferrari
6 Nico Rosberg, Williams-Toyota
7 Heikki Kovalainen, McLaren-Mercedes
8 Mark Webber, RBR-Renault
9 Fernando Alonso, Renault
10 Kazuki Nakajima, Williams-Toyota
11 Sebastien Buemi, STR-Ferrari
12 Nelsinho Piquet, Renault
13 Giancarlo Fisichella, Force India-Mercedes
14 Sebastien Bourdais, STR-Ferrari
15 Adrian Sutil, Force India-Mercedes
16 Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes
17 Nick Heidfeld, BMW Sauber
18 Robert Kubica, BMW Sauber
19 Jarno Trulli, Toyota
20 Timo Glock, Toyota

Foto: Brawn GP