Det blev Jenson Button på øverste trin for tredje gang denne sæson i Bahrains GP. Briten gik i front efter første runde pitstop, hvor Timo Glock og Jarno Trulli begge pittede et par omgange før Button. Og det var alt, Button skulle bruge for at kunne køre et forspring. Da han kom ud fra sit første pitstop, havde han begge Toyota-biler efter sig.

– Det var et hård race for os, selvom jeg førte det meste af løbet. De andre har indhentet en del af vores forspring, så det var et langt løb, men meget underholdende, siger Jenson Button.

Sebastian Vettel kommer ind på en andenplads og cementerer sin tredjeplads i VM efter at have kørt det længste første stint af topkørerne. Ved første stop kommer Vettel ud lige bag Jarno Trulli, og de to kørere kæmper over flere omgange. Ved andet stop tager Vettel et ultrahurtigt stop og kommer ud lige foran Toyota-køreren. Trulli tager det nederste trin på podiet, selvom han i begyndelsen af løbet lå bag sin teamkammerat Timo Glock.

– Jeg mistede to placeringer på de første par omgange og blev fanget bag Hamilton, hvilket kostede det bedste af mine dæk. Det var hårdt både for dæk og bremser at køre her, men det lykkedes mig hat hente placeringer i mit lange første stint, siger Sebastian Vettel.

Glock pitter dog som den første blandt de forreste og kommer ud på den hårdere compound, der tydeligvis ikke fungerer så godt for Toyota-kørerne. Glock kommer hjem på en syvende plads.

Lewis Hamilton kører et godt løb. I starten kommer han – hjulpet af KERS – fra sin sjette startposition til en tredjeplads. Hamilton pitter dog relativt tidligt på 15. omgang, og har ikke helt fart nok til at kæmpe med helt fremme.

Bag Hamilton kommer Barrichello, der i en lang periode lå bag Nelson Piquet og mistede tid til de forreste. Det fik Brawn GP til at kalde Barrichello ind til andet stop for at give ham softs på igen. Dermed tydede alt på, at teamet byttede strategi fra to til tre stops.

Første point til Ferrari

Ferraris Kimi Räikkönen stoppede sent til andet stop. Da Rubens Barrichello havde stoppet for tredje gang, kom brasilianeren ud lige foran Ferrari-køreren og snuppede dermed femtepladsen.

Efter Räikkönens andet stop ligger Timo Glock lige efter finnen, men kan ikke angribe den KERS-udstyrede Ferrari.

Fernando Alonso kørte et inspirerende løb med flere nærkampe – det blev belønnet med en ottendeplads og et VM-point.

Räikkönens teamkammerat Massa slutter en omgang efter, efter han måtte i pit på fjerde omgang med et endnu ukendt problem. Begge BMW Sauber-kørere måtte lide samme tort og slutter som sidst og næstsidst af de klassificerede.

Resultater fra Bahrains Grand Prix:

1 Jenson Button, Brawn-Mercedes, 57 omgange
2 Sebastian Vettel, RBR-Renault
3 Jarno Trulli, Toyota
4 Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes
5 Rubens Barrichello, Brawn-Mercedes
6 Kimi Räikkönen, Ferrari
7 Timo Glock, Toyota
8 Fernando Alonso, Renault
9 Nico Rosberg, Williams-Toyota
10 Nelsinho Piquet, Renault
11 Mark Webber, RBR-Renault
12 Heikki Kovalainen, McLaren-Mercedes
13 Sebastien Bourdais, STR-Ferrari
14 Felipe Massa, Ferrari, + 1 omgang
15 Giancarlo Fisichella, Force India-Mercedes, + 1 omgang
16 Adrian Sutil, Force India-Mercedes, + 1 omgang
17 Sebastien Buemi, STR-Ferrari, + 1 omgang
18 Robert Kubica, BMW Sauber, + 1 omgang
19 Nick Heidfeld, BMW Sauber, + 1 omgang
– Kazuki Nakajima, Williams-Toyota

Foto: Brawn GP