Jenson Button er blevet hædret af den engelske dronning for sit mesterskabsvindende år i Formel 1. Selv siger briten, at det er ‘kronen på værket’ efter et fantastisk 2009.

Den 29-årige brite er hædret for sit bidrag til britisk sport efter at tage seks sejre og 2009-verdensmesterskabet i F1.

– Jeg er ufatteligt stolt af at kunne slutte mig til folk som Mike Hawthorn, Graham Hill, Jim Clark, John Surtees, Sir Jackie Stewart, James Hunt, Nigel Mansell, Damon Hill og Lewis Hamilton som britisk F1-verdensmester. Men at bliver anerkendt af hendes majestæt Dronningen og det britiske folk er en enorm ære for mig, siger Jenson Button i en meddelelse fra McLaren-teamet, hvor han samtidig anerkender det arbejde, de tidligere kolleger hos Brawn GP har bidraget med.

– I 2010 begynder et nyt spændende kapitel i min karriere – og jeg ser allerede frem til at repræsentere Storbritannien i sportens verden og forsvare mit verdens mesterskab med succes, siger han endeligt.

Button har også sendt en nytårshilsen til sine fans – nu iført Vodafone McLaren Mercedes-farver, efter han 1. januar er løst fra Brawn GP-kontrakten. Se hilsnen her.

Foto: