Jenson Button fik ved FIA’s galla i Monaco bevis for sit F1-VM i 2009. Den nu tidligere Brawn GP-kører var sammen med resten af F1-verdenen samlet i fyrstendømmet for at modtage trofæer for den forgangne sæson. Samtidig fik Ross Brawn beviset for, at hans team havde vundet konstruktørernes VM i debutsæsonen, mens unge Sebastian Vettel og feltets ældste kører Rubens Barrichello fik overrakt præmierne for anden- og tredjepladsen.

– Jeg er beæret over at være her i Monaco i aften (fredag) for at modtage trofæet for kørernes mesterskab og at se mit navn indgraveret sammen med de berømte racerlegender fra fortiden. Motorsport har være del af mit liv siden min far tog mig med til gokart som otteårig, og hat have opnået min drøm om at blive verdensmester gør mig utroligt stolt, siger Jenson Button i en pressemeddelelse.

– Det har været et fantastisk år for mig selv og for Brawn GP. Blot 23 dage før sæsonstart vidste vi end ikke, om vi ville være med ved det første løb, og nu er jeg verdensmester, og teamet har vundet konstruktørernes mesterskab. Alle i teamet fortjener vores succes så meget, siger Button.

Sebastian Vettel yngste VM-toer nogensinde i F1
Sebastian Vettel yngste VM-toer nogensinde i F1

Sebastian Vettel skrev med sine blot 22 år sig ind i historien som den yngste VM-toer i F1.

– Det er en stor ære for mig at være her i Monaco til FIA Gala og modtage denne pris. Selvfølgelig er dit mål som sportsmand aldrig at blive toer, men vi kan være glade for hvad der ikke desto mindre er et fantastisk resultat. For teamet har det været en fantastisk sæson – den bedste nogensinde – og kreditten går til alle i Red Bull Racing, både på banen og hjemme på fabrikken. Vi er stolte af, hvad vi har opnået, og det vil motivere os til at prøve at gøre det endnu bedre næste år, siger Sebastian Vettel.

Barrichello nåede i en alder af 37 år sin fjerde top-tre-placering i karrieren. Med 288 grand prix’er på sit cv er brasilianeren langt den mest erfarne i GP-sammenhæng.

Fotos: FIA