Jenson Button satte kronen på værket ved at tage sin niende podieplacering i 2009-sæsonen i premiereløbet i Abu Dhabi. Den nykårede verdensmester kunne dog ikke gøre noget ved de to Red Bull-kørere foran sig – selvom briten til sidst prøvede ihærdigt.

– Det var et rigtigt sjovt race, og at stå på podiet i det sidste race i år er fantastisk. Jeg har virkelig nydt at køre her på Yas Marina Circuit denne weekend, og Abu Dhabi har gjort det fantastisk til deres første Grand Prix, siger Jenson Button.

– Vi forventede, at prime-dækket ville være det bedste dæk i racet, men jeg kæmpede for balancen, særligt da asfalttemperaturen begyndte at falde, og det blev sværere og sværere at få varme i fordækkene. Bilen føltes fantastisk da vi skiftede til det bløde dæk i det sidste stint. Den var helt forandret, og pludselig havde jeg en super forende og kunne få mere fart ind i svingene, siger Button, der hen mod slutningen satte lidt liv i løbet med sin duel med Mark Webber.

– De sidste par omgange var virkeligt spændende, jeg gav alt jeg havde for at tage andenpladsen fra Mark. Jeg kunne ikke få mine manøvrer til at virke, og han er en svær fyr at overhale, men det var en god og clean kamp, og vi var helt ude på kanten. Jeg er lidt skuffet over ikke at få andenpladsen, men det er stadig godt at slutte på podiet, siger Button.

Foto: Brawn GP