Jenson Button og Rubens Barrichello havde store problemer med først at holde dækkene varme, derefter med at forhindre dem i at smuldre til sidst i stintene. En femte- og en sjetteplads får kritikere til at sætte spørgsmålstegn ved VM-kandidaturerne i både kørernes og konstruktørernes VM. Brawn GP ved dog, hvor problemet ligger, og beder til højere temperaturer i næste grand prix i Ungarn.

– Alle point er værdifulde, men mit race startede skidt, og blev ikke bedre. Jeg fik en dårlig start og faldt tilbage til femtepladsen efter første sving, kom forbi Massa på anden omgang, men kunne ikke finde vej forbi Kovalainen. Hans tempo var langt fra hvad vi kunne have holdt på det tidspunkt i løbet, men det var bare ikke muligt at komme forbi, siger Jenson Button i en pressemeddelelse.

– Vi kæmpede mod graining og dårlige dæk hele vejen, da begge dæk gav os problemer. Problemet med fuelriggen ved Rubens andet stop påvirkede også mit race, da vi lå så tæt på banen og han kæmpede med de hårde dæk. Så generelt har det være en hård og skuffende dag for teamet, siger Button, der lykønsker Mark Webber.

– Tillykke til Mark med hans første sejr, jeg er virkelig glad på hans vegne, da jeg ved hvor godt det føles. Men jeg kan ikke vente med at komme til Ungarn om to uger, hvor vi vil have nye dele og forhåbentligt varmere vejr, så vi kan kæmpe med Red Bull, slutter Button.

Foto: Brawn GP