Rookien Sebastian Buemi har imponeret mange i Formel 1-verdenen efter de første tre løb. Både i sæsonstarten i Australien og i Kinas Grand Prix blev det til point til schweizeren, der med tre point ligger nummer 13 i VM – a point med Kimi Räikkönen.

I Bahrains Grand Prix blev det dog til sæsonens dårligste resultat med en 17. plads, én placering dårligere end i startopstillingen. Det var dog ventet, at det ville blive svært i Bahrain – men der kom uventede besværligheder på banen i ørkenen.

Et stykke 20 centimeter langt stykke kulfiber fra en BMW Sauber satte sig fast i Buemis frontvinge i første tredjedel af løbet. Indtil da havde Buemi klaget over bilen, men teamet blev først opmærksom på den ekstra reservedel under første pitstop.

– Det ændrede fuldstændigt balancen på bilen, og jeg mistede masser af tid på hver omgang. Der var intet, jeg kunne gøre, siger Buemi.

Buemis uheld betød til dels, at teamkammerat Sebastien Bourdais for første gang denne sæson var foran sin unge teamkammerat i mål. Bourdais har et point i VM-stillingen fra sin ottendeplads i Australiens Grand Prix.

Foto: Toro Rosso