FIA har nu fremlagt deres forslag til loft på budgetterne i Formel 1 gældende fra 2010. 40 millioner pund er grænsen foreslået af forbundet, som de deltagende teams kan forpligte sig til. Det svarer med dagens kurs til 334 millioner kroner. Mod at holde sig under denne grænse får de deltagende teams større teknologiske friheder.

Budgetgrænsen på de 40 millioner pund gælder ikke udgifter som markedsføring, hospitality, motorer eller lønninger til kørere, . Den sidste udgift planlægges at være del af budgettet efter 2010.

Udover den foreslåede budgetgrænse lægger FIA også op til, at der fra næste år holder 26 biler på gridden. 13 teams vil være den nye, øvre grænse, hvilket åbner op for teams, der på det seneste har vist seriøs interesse i Formel 1, herunder iSport International og Prodrive.

FIA vil nedsætte en ‘omkostningskommission’, der skal overvåge og revidere de enkelte teams.

Et paradoks i forslaget er, at de friere, tekniske rammer for de teams, der deltager under budgetloftet, inkluderer bevægelige vinger for og bag på bilerne samt ubegrænset antal omdrejninger på motoren.

Foto: Toyota Motorsport

Tilmelding til 2010-sæsonen skal ske inden den 29. maj.