Det fjerde løb i F1-sæsonen på blot fem uger køres denne weekend i Bahrain. Langt de fleste kørere hæfter sig ved banens brutale slid på bremserne og risikoen for, at ørkensandet blæser ind over banen.

Hos Brawn GP har man dog ikke de store bekymringer, men man hæfter sig ved den travle start på sæsonen.

– De første fire GP’er finder sted over en femugers periode, så det har været en intens og krævende start på sæsonen. Australien, Malaysia og Kina gav fantastisk race, og jeg er meget tilfreds med hvordan teamet har taget i mod udfordringerne, siger Ross Brawn.

– I Bahrain forventer vi en tør weekend, der virkelig vil lade os kunne lade BGP 001 strække ud og vurdere vores performance. Banens karakter skulle passe til vores bil, og vi frygter ikke de høje temperaturer, siger Brawn videre.

– Bahrain er ikke nogen særlig hurtig bane, men den er interessant set fra kørerens perspektiv. Fra et teknisk aspekt er nedbremsning og traktion essentiel, og du skal have god fart ned af langsiderne, så her vil styrken i vores Mercedes-Benz-motor være en fordel, siger Rubens Barrichello, der forudser travlhed i kvalifikationen

– Det kan blive meget blæsende pådenne bane, særligt om eftermiddagen, hvilket får sand ind på banen. Dette kan blive en udfordring i kvalifikationen, da alle vil prøve at komme ud på banen i allersidste øjeblik, da banen er renest, siger Barrichello videre.

Foto: Brawn GP