Hos Williams-teamet kan Bruno Sennas sæde blive ledigt efter denne sæson. Brasilianeren har ikke leveret mange resultater i år, trods Willams-teamet har en meget bedre bil end i forrige sæson. Pastor Maldonado har leveret både podieplaceringer og en sejr til teamet – og derudover har venezuelaneren en kontrakt for flere år frem, der indebærer voldsomme sponsorindtægter.

Det mest åbenlyse navn til at overtage Sennas plads skal findes indenfor egne række i det traditionsrige engelske team. Det er nemlig deres nuværende testkører Valtteri Bottas. Finnen der bliver 23 senere i denne måned blev GP3-mester sidste år, og har valgt at fokusere på sin rolle som testkører i hele denne sæson.

I fredagens træninger har han således været fast mand sæsonen igennem, og han har imponeret. Han kører ofte lige op med netop Bruno Senna, og har undgået de værste begynderfejl i form af større afkørsler.

En af personerne bag det management firma, der varetager hans karriere i forhold til at forhandle kontrakter og sponsoraftaler er en af nøglepersonerne i Willams – nemlig medejeren af teamet Toto Wolff. Tyskeren der har titel af Executive Director har tidligere nævnt, at han ikke vil sammenblande de to roller, men det kan næppe være en decideret ulempe for den unge finske kører. Det skal dog nævnes finnens managers er Didier Coton og Mika Häkkinen, og at Toto Wolff i dag kun har penge i det firma, der varetager management for Bottas karriere.

Valtteri Bottas har selv en realistisk tilgang til en eventuel debut for Williams-teamet.

– Den ideelle verden vil være at komme ind på grund af teamet ved du er hurtig og vil hyre dig. Men den vej sporten går nu, der hjælper det helt sikkert at have finansiel opbakning, og selvfølgelig presser vi på for det, fordi det er en bonus for teamet, og gør dine chancer større på markedet for kørere, udtalte finnen for nylig til Autosport.

Skulle Formel 1-debuten ikke komme i næste sæson, så kunne Formel Renault 3.5 meget vel være et alternativ for Valtteri Bottas. Det bevirker, at han atter får løbserfaring, og kan fortsætte som tredjekører til fredagens træning for Williams. GP2-kørerne har det problem, at trods de følger Formel 1-kalenderen, så har de ikke mulighed for at være tredjekører samtidig.

Bruno Sennas redning for en sæson mere i teamet kan dog blive sponsorindtægter til Williams-teamet. For Rubens Barrichello prøvede selv via sponsormidler at få en sæson mere hos Williams sidste år, men åbenbart ikke mere end Senna kunne bidrage med.