BMW AG trækker sig fra F1 efter 2009-sæsonen. Det bekræfter BMW AG’s ledelse på et pressemøde. Beslutningen er truffet i lyset af BMW’s internationale strategi og den igangværende sæsons skuffende resultater.

Beslutningen gælder kun F1 – BMW vil fortsætte engagementet i bl.a. ALMS, standardvogne, Formel BMW og Super Bike.

– Det er klart, at dette var en svær beslutning for os. Men det var et nødvendigt skridt set ud fra vores strategi, sagde bestyrelsesformanden Dr. Norbert Reithofer fra BMW AG.

– Premium (segmentet, som BMW henvender sig til, red.) bliver stadig mere defineret ud fra bæredygtighed og miljøhensyn. Det er et område, hvor vi fortsat vil være i front. I forlængelse af vores strategi revurderer vi løbende vores projekter og initiativer for at sikre, at de har fremtidig levedygtighed og bæredygtighed. Derfor er F1 i mindre grad promoverende for os, siger Dr. Reithofer, der samtidig sender en tak til Mario Theissen og teamet for resultaterne.

– Selvfølgelig ville alle de ansatte i München og Hinwill (hvor BMW Sauber F1 Team har hovedkvarter, red.) gerne fortsætte denne ambitiøse indsats og vise, at denne sæson blot var en enlig svale efter tre succesfulde år. Men jeg forstår ud fra et forretningsmæssigt synspunkt, hvorfor beslutningen blev truffet. Vi vil nu fokusere på de resterende løb og vise vores fighterånd og sikre gode resultater, nu vi siger farvel til F1, siger Dr. Mario Theissen.

BMW Sauber F1 Team blev nummer fem i debutåret i 2006. I 2007 endte de som toere i VM for konstruktører, efter McLaren-Mercedes blev diskvalificeret. 2008 var den sportsligt nok mest succesfulde sæson for teamet, hvor Robert Kubica længe var en titelkandidat. Teamet tog det år deres eneste sejr og pole position.

Foto: BMW AG