Selvom BMW Sauber ikke er på næste års F1-grid i sin nuværende form, tester teamet alligevel de unge kørere Alexander Rossi og Esteban Gutiérrez i december-testen på Jerez. De to kørere, begge blot 18 år, har opnået testen gennem resultaterne i Formel BMW. Selvom BMW er ude af F1, får de to talenter mulighed for at prøve årets F1-racer, der blev kørt af Robert Kubica og Nick Heidfeld.

– At tage denne testmulighed fra juniorkørerne, var ikke en mulighed for os, selv efter BMW har trukket sig fra Formel 1, siger BMW’s motorsportsdirektør Mario Theissen.

– BMW er fortsat committed til motorsporten og vil fortsat bidrage med et velstruktureret talentudvikling, siger han videre i en pressemeddelelse.

Som nævnt på Racemag har det længe stået klart, at Rossi og Gutiérrez skulle teste for BMW som del af deres præmie.

Alexander Rossi fra Nevada City i Californien, har vundet testen gennem sejr i 2008-udgaven af Formel BMW World Final i Mexico City. Den 18-årige kører kvalificerede sig til shootouten gennem totalsejr i Formula BMW Americas samme år.

– Jeg tager denne mulighed for at vise mig selv frem som kører på Formel 1-niveau meget seriøst, og jeg er klar over det vidtrækkende potentiale, den har. Jeg er meget heldig, og mine mål for testen er, at præstere fantastisk mens jeg tager hele oplevelsen til mig, siger Alexander Rossi.

I 2009 har Rossi kørt Formula Master og har der taget en fjerdeplads i det samlede regnskab og titlen for rookies. Rossi har i år testet GP2 på netop Jerez, hvor F1-testen også vil finde sted. Rossi kørte efterfølgende i GP2 Asia i Abu Dhabi og tog en fjerde- og en femteplads.

Esteban Gutiérrez vandt sidste år Formel BMW Europa – samme mesterskab, som danske Michael K. Christensen og Mikkel Mac har deltaget i. Mexicaneren endte som firer i World Final sidste år og har i år kørt F3 Euroseries.

Foto: BMW Motorsport