Benny Simonsen kom forrygende fra sin debut i Trofeo Abarth 500 GB på Oulton Park. Senest på Silverstone løb den danske baneracingdebutant med den berømte bror dog ind i problemer.

– Silverstone var lidt weekenden fra helvede, vi havde ødelagt en trækaksel i en test på Cadwell, hvor vi var hurtigst af alle. Desværre havde Abarth ikke nogen trækaksler i England, og  vi måtte tage til Silverstone med en “dodgy” trækaksel. Hele weekenden igennem havde vi også et bremseproblem, som gjorde, at bilen låste højre baghjul før alle andre hjul, hvilket gjorde nedbremsningen meget ustabil, siger Benny Simonsen til Racemag.

– Under fredagens træning kom der faktisk en del grip i Silverstone-banen, hvilket gjorde, at Abarthen hoppede en del. Abarth UK valgte at dele en ny fjeder ud, hvilket betød en del. Desværre var der ikke “springs” til hele feltet. Vi var desværre et af de teams, der ikke fik dem, hvilket kostede noget tid, siger Benny Simonsen om episoden, der kostede tuningsfirmaet Abarth ridser i lakken.

Benny Simonsen kvalificerede sig ind til første løb på en femteplads, selvom servostyringen var gået. I første løb blev Simonsen sekser, på  trods af at trækakslen fik det værre og værre. Andet løb var det så turboen i Abarth 500-raceren, der gik, hvilket kostede power og 35 km/t.

– Det var ikke lige den bedste weekend. Men vi er klar til at kæmpe tilbage på Cadwell, der er en bane, der virkeligt passer godt til min kørestil, og alle vores tests er gået rigtig godt deroppe, siger Benny Simonsen.

Foto fra Oulton Park:  Mat Acton