Benny Simonsens banedebut i Trofeo Abarth 500 UK foregik nogenlunde, som storebror Allan Simonsen havde spået det. Danskeren, der hidtil har kørt gokart, kunne tage fra Oulton Park med to podiepladser og hurtigste omgang i den britiske mærkeklasse.

Weekenden fik dog ikke bedste optakt, da fredagens træninger blev hæmmet af bremseproblemer. Fejlen blev ikke fundet, så Simonsen måtte i sin debut trækkes med en bil, der ikke bremsede helt lige. Kvalifikationen blev også hæmmet af en fejl.

– I quali mistede jeg frontsplitteren på 3. omgang, da jeg kørte over en curb, så jeg måtte se det meste af fra pitten, men jeg holdt min 3. plads på en bane, som blev hurtigere og hurtigere per omgang, da den var ved at tørre op, siger Benny Simonsen til Racemag.

– I race 1 kom vifire første alle ind i lidt halvtumult i det første sving, og jeg måtte desværre lave 2 x 360 spin. Herefter kom jeg dog fra sidstepladsen og nappede dem én efter én, med tider et sekund hurtigere end alle andre. Jeg nåede op som treer, kun fire sek efter vinderen. så med et par omgange mere kunne en sejr måske havde været i sigt, siger Simonsen videre.

Dermed var der lagt op til at forrygende løb påskedag, hvor Simonsen skulle starte på pole, ligesom sin bror, der kørte i GT-klassen (se separat historie).

– Til race 2 var jeg på pole for at sætte hurtigste tid i race 1. Jeg fik en fin start og førte ind i første sving, da jeg blev kørt af af Gareth Howell og røg ned som treer. Desværre ramte han mig så hårdt, at styringen ikke var lige. Jeg kom dog hurtigt tilbage som toer og jagtede så Gareth ind og tog førningen efter fem omgange. Jeg førte resten af løbet, indtil jeg lavede en fejl med to omgange tilbage, siger Benny Simonsen.

Trods uheldene endte Simonsen den yngre som toer i løbet og satte banerekord med tiden 1.56,177 – 0,9 sekund hurtigere end nummer to.

Se Benny Simonsens hårrejsende uheld her! (åbner nyt vindue)

Foto: Mat Acton