Christian Bakkerud fik endelig en podieplacering og et trofæ med fra et løb med Team Kolles. I første udgave af Asian Le Mans Series sikrede danskeren sig en tredjeplads i første løb og en femteplads i andet løb. Det gav en samlet fjerdeplads i mesterskabet, der blev startskuddet til en tilbagevendende begivenhed.

Selvom podiepladsen udeblev i andet løb, var Bakkerud ganske tilfreds.

– ”Det var et godt løb!. Jeg kørte de to første stints, og så afleverede jeg bilen til min teamkammerat Jarvis på en tredjeplads. Men desværre så mistede han nogle pladser i sit ene stint, så vi endte på en femteplads. Vi skulle egentligt have sluttet på en
fjerdeplads. Men den slags sker i racing, siger Bakkerud.”

– “Vi havde et godt racepace, men de andre biler virkede til at fungere bedre på nye dæk. Men Jarvis og jeg sluttede på en samlet fjerdeplads i det asiatiske Le Mans-mesterskab, og dette i vores første forsøg. Det synes jeg er meget tilfredsstillende, siger Bakkerud, hvis skæbne for 2010-sæsonen nu ligger i Audis hænder.

– ”Jeg kommer hjem med et trofæ; det har jeg ikke prøvet siden jeg kørte standardvognsløbet Tjekkiet i DTM-bilen tidligere i år. Det er jeg ret stolt over!” “Jeg synes at jeg kan være ret tilfreds med min præstation, særligt mod en kører som Oliver Jarvis. Han har aldrig kørt sportsvogne før, men han er en top Audi-kører. Jeg tror, at det hele bliver sendt hjem til Audi, og så må de beslutte hvad der skal ske i næste sæson, siger Bakkerud, der nu tager mod sin bolig i England for at fejre fødselsdag.

Foto: Motioncompany