En svær sæson for Christian Bakkerud og teamkollegaerne i Kolles Futurecom-TME nærmer sig afslutningen.

Den unge dansker, der denne sæson byttede formelbilerne ud med de hurtige DTM-racere og Audis R10 Le Mans-racer, har de fleste løb ligget i den tunge ende af feltet i de ældre Audi A4 fra 2007. Bakkerud håber på en lykkelig afslutning på DTM 2009.

– Det har været en lang sæson, det har været svært at køre med om sejrene. Typisk har mit mål med den bil jeg har, været en 11. eller 12. plads. At komme længere op i feltet er ikke realistisk, men man skal jo køre løb med det materiel man har, siger Bakkerud.

– Det sidste løb så ellers rigtigt lovende ud, jeg lå til at få et rigtigt godt resultat, indtil jeg blev kørt af. Ikke en, men hele to gange på den samme omgang blev jeg påkørt. Så var det desværre slut for mig, siger Bakkerud om uheldet, hvor først Katherine Legge satte danskeren i gruset. Her ramte Bakkeruds teamkammerat Johannes Seidlitz den strandede Audi, da tyskeren mistede kontrollen over sin racer.

Normalt er det sådan, at sæsonfinalen får folk til at køre lidt vildt og tage lidt rigeligt med chancer.

Bakkerud har dog taktikken klar til sæsonfinalen på Hockenheim.

– Normalt er det sådan, at sæsonfinalen får folk til at køre lidt vildt og tage lidt rigeligt med chancer. Så hvis jeg holder mig ude af de mange uheld der typisk kommer, så er jeg sikker på at jeg kan komme op i rækkerne.

– Planen er, at jeg skal bruge hovedet og komme ud af sæsonen med et godt resultat. Det er vigtigt både for mig og ikke mindst for teamet. De har arbejdet hårdt for mig hele sæsonen, og jeg vil gerne give dem et godt resultat, før vinterpausen sætter ind.

For weekendens program, der også tæller Carrera Cup med Nicki Thiim og Euroseries F3 med Johan Jokinen, se under ‘events’ i højre kolonne her på sitet.

Tror du Timo Scheider løber med sin anden og Audis tredje titel i træk? Stem i afstemningen herunder!