Christian Bakkerud og Christijan Albers kørte sig fra sidst i feltet op til en femteplads samlet i det 1000 kilometer lange Le Mans Series-løb på Silverstone.

Trods hurtige tider i træningen fredag og lørdag, kiksede kvalifikationen for makkerparret i Team Kolles. 

– Albers havde et uheld under kvalifikationen, så han fik ikke sat nogen tid. Derfor startede vi bagerst i løbet. Det er naturligvis ærgerligt, men det er den slags der sker, siger Christian Bakkerud. 

– Vi havde lagt en strategi om, at vi skulle køre på en setting i motoren, så vi brugte mindre diesel. Det betød så naturligvis samtidig, at vi havde færre hestekræfter til rådighed, siger Bakkerud, der fik sin andel af køretiden i bilen.

– Der var kun to kørere i bilen til dette løb, Albers og jeg. Vi havde delt det op på den måde, at vi hver kørte omkring tre timer af løbet ud i en køre. Det er altså hårdt, Silverstone er en bane hvor man virkelig bliver udsat for G-kræfter i svingene. Og man skal hele tiden være koncentreret, for der er en masse langsommere GT biler, som man skal passe på og komme udenom.

– Men vi formåede at køre os fra sidstepladsen og op på en femteplads. Og vi slog den anden Team Kolles-bil, der startede på sjettepladsen og sluttede på sjettepladsen. Men det var godt nok tæt på, da jeg kørte bilen i mål var brændstoflampen begyndt at lyse, og jeg kørte på reservetanken. Der var meget lidt brændstof tilbage i tanken, men vi udnyttede at vi havde TDi motoren, som virkelig kan spare på brændstoffet.

Christian Bakkerud har nu med det sidste løb i kalenderen afsluttet sin sportsvognssæson i Le Mans serien hos Team Kolles. Den næste opgave bliver DTM, hvor han allerede på fredag tager hul på løbet på Circuit de Catalunya i Barcelona.

Løbet på Silverstone blev vundet af Team Oreca Matmut med Olivier Panis og Nicolas Lapierre. Jan Charouz, Thomas Enge og Stefan Mücke fra Aston Martin Racing vinder Le Mans Series samlet. Her slutter Christian Bakkerud og Christijan Albers på en 15. plads. Audi Sport har offentliggjort, at Team Kolles deltager i den japanske Le Mans-serie. Hvem kørerne bliver er endnu ikke afgjort.

Foto: Motioncompany