En særlig udstilling vil blive afholdt i Rom, Italien senere i denne måned for at fejre 15 års dagen, for Ayrton Sennas død, og for grundlæggelsen af Ayrton Senna Institute.
Instituttet er en ikke-statslig organisation, der udelukkende finansieres gennem royalties fra Senna-licenserede produkter og er dedikeret til at forbedre livet for fattige børn i Senna’s hjemland Brasilien.

Udstillingen, som afholdes på Rom’s brasilianske ambassade, vil huse biler kørt af supertalentet Senna. Formula 3 og Formel Ford, samt hans hjelme, racerudstyr, og flere officielle Senna-brandede samleobjekter er nogle af de ting du kan opleve i Rom.

Et andet højdepunkt bliver en fotoudstilling af den kendte Formula 1 fotograf Keith Sutton, der også var en nær ven af den tidligere verdensmester, som vil guide de besøgende gennem Senna’s racing karriere.

Instituttet blev oprettet i 1994 af Senna’s søster Viviane og har doneret mere end 70 millioner Euro, der forbedrer livet for mere end 11 millioner brasilianske børn og tager sig af den akademiske uddannelse af over en halv million lærere over hele landet.

Udstillingen løber fra 18 – 20  september i ugen efter det italienske Grand Prix og yderligere informationer kan findes på www.AyrtonSennaAnniversary.com

Foto (c) f1.com