Når DTM-finalen afvikles søndag på Hockenheim, kan Audi skrive DTM-historie. To år i træk har Audi vundet DTM for kørere med Mattias Ekström i 2007 og Timo Scheider i 2008. Den regerende mester ligger også godt til med syv points forspring til Gary Paffett i Mercedes-Benz.

Hvis Mercedes-køreren skal forhindre Scheider i at vinde, er formlen enkel: Paffett skal vinde eller blive toer, og samtidig skal Scheider ende syver eller dårligere.

Men Scheider og Audi har statistikken med sig. Endnu er det ikke lykkes en forfølger at fange den mesterskabsførende, når sidste afdeling er nået. Og de sidste fire gange, der er kørt DTM på Hockenheimring, har en Audi stået på pole position.

– Udgangspunktet til finalen er endnu bedre end sidste år, hvor Timo havde to points forspring. Så vi er positive, også fordi vi til første løb i sæsonen viste god performance i Hockenheim og tog en firdobbelt sejr til Audi, siger Dr. Wolfgang Ullrich, Audi Motorsportchef.

– Vi må gå koncentrede til værks for at levere endnu en god teampræstation til finalen. Så skulle det være muligt at forsvare mesterskabet, vel vidende, at at det er svært og vores stærke konkurrenter vil forsøge alt for at vende lykken, siger han videre.

Timo Scheider selv gjorde det svært for sig i seneste afdeling af DTM på Dijon-Prenois. Men en stærk opkørsel og kollegaernes punkteringer gjorde, at tyskeren beholdt skindet på næsen og sikrede sig vigtige point.

På den ene side har jeg lidt ondt af Mattias

– Jeg sagde (på Dijon-Prenois, red.), at alt hvad der er større end to points forspring, er en succes. Det blev så syv points forspring foran Gary. Det giver naturligvis en meget positiv fornemmelse. På den ene side har jeg lidt ondt af Mattias (Ekström, red.), på den anden side må jeg naturligvis også kigge på mig selv og sige: Det er en konkurrent mindre i titelkampen, siger Timo Scheider.

Træning til DTM-finalen begynder lørdag formiddag, mens kvalifikation køres lørdag eftermiddag. Søndag klokken 14.00 slukkes de røde lamper for sidste gang i DTM 2009.

Tager Timo titlen? Stem nederst på siden!

Foto: Audi Motorsport