Søndagens løb i Bel-Ray SSC Challenge bød på masser af spændende race i front i dysten om sejren. Christer Gislerud, Frederik Holm og Johannes Graversen byttede placeringer løbet igennem. Sidste omgang blev spændingen dog afbrudt af endnu et horribelt crash for enden af langsiden.

Christer Gislerud forsøgte at overhale Frederik Holm ned ad langsiden, men en mindre berøring mellem de to sendte Holm i sin Renault Megane på tværs af banen og baglæns ind i barrieren for enden af langsiden.

Det voldsomme uheld fik publikum til at holde vejret, indtil Holm steg ud af bilen. Men uheldet vækker minder om det fatale uheld for netop et år siden.

Efter løbet var der stor utilfredshed med sikkerheden på banen. Promotor Erik Byrgesen har en helt klar holdning til sagen:

– Jeg mener helt klart at der skal ske noget nu. Vi har haft fire uheld på samme sted på ét år, endda med et dødsfald. To af ulykkerne har været med SSC-biler. Jeg vil mene, at tiden er inde til at revurdere lige netop dét sted på banen, siger Byrgesen ifølge en pressemeddelelse. 

– Der er kommet forskellige løsningsmodeller, hvor jeg mener, at den bedste løsning må være at forlænge autoværnet fra målstregen og ned til flagposten. Problemet for mig lige nu er, at nogle af kørerne i klassen har ytret, at de ikke vil køre mere på Jyllandsringen før der er fundet en anden løsning på sikkerheden i Sving 1. Jeg vil derfor indlede en dialog med banerne og DASU om at få skærpet sikkerheden, siger han.

Bel-Ray SSC Challenge har kun én løbsweekend tilbage, nemlig på Ring Djursland, der også har været vidne til et voldsomt uheld med Jens Edman i DTC. Her blev afkørselsforhold ændret efter uheldet.

Foto: Thomas Norsted