Dansk Automobil Sports Unions sportsudvalg udnævnte ved kåringen af Årets Bilsportskører de største talenter inden for banesporten, karting, rally og offroad.

Dennis Lind blev hædret som årets talent inden for asfaltbanesporten, Jonas Skaaning inden for offroad, Christian Sørensen inden for karting og Simon Larsen inden for rallysporten.

Colding-pokalen går til Jacob Nørtoft, der efter en imponerende sæson i britisk karting tager vandrepokalen i år.

Alle vindere fik hæderen, en check og gaver fra DASU.

Om talenterne:

Dennis Lind – asfaltbane

17-årige Dennis Lind fra Roskilde har oplevet en turbulent sæson i 2010, der kulminerede med en ren ”Askepot-historie” da han i oktober blev den tredje danske vinder af den berømte Formula Ford Festival i England – det uofficielle VM.

Som så mange andre unge talenter har Dennis Lind hele året måttet kæmpe en hård kamp for at finde penge til at køre løb. Blot fire er det blevet til, men her lykkedes det den regerende Danmarksmester at vinde to af de allerstørste internationale løb i Formel Ford, hvilket giver en fantastisk succesrate. Foruden nævnte sejr i England blev det nemlig tidligere på året også til sejr i Eurocup for klassen på den hollandske Zandvoort-bane.

Jonas Skaaning – offroad

Æren som årets offroad-talent tilfalder 18-årige Jonas Skaaning fra Haslev. I sin Honda Civic har han hele året været blandt mesterskabskandidaterne i den lille rallycross-klasse Grp. N 0-1600. Til slut blev det ”kun” til en sølvmedalje, men resultatet blev nået på et så beskedent budget, at det gør ham til den oplagte vinder af titlen som årets offroad-talent.

Samtidig har Jonas Skaaning som indplaceret i Dansk Automobil Sports Unions talentudviklingsprogram vist stor vilje til at lære og har udviklet sig markant i årets løb. Fortsætter den positive udvikling, kan sjællænderen nå langt indenfor sin sport. Til dagligt er Jonas Skaaning i lære som klejnsmed.

Christian Sørensen – karting

En af dansk kartings mange store talenter er 15-årige Christian Sørensen fra Varde. I 2010 fik han sit internationale gennembrud ved som første dansker at vinde det tyske juniormesterskab (Deutsche Junior Kart Meisterschaft) i kamp med flere end 50 konkurrenter.

Herudover har Christian Sørensen været med helt fremme i stort set alle store mesterskaber i årets løb. Den unge vestjyde begyndte karrieren som otteårig i Grindsted Gokart Klub og fulgte dermed i hjulsporene af storebror Bo Sørensen. Ingen af brødrene har det fra fremmede: Begge forældre havde en lang karriere i rallysporten, inden opmærksomheden blev rettet mod de talentfulde sønner. 

Simon Larsen – rally

Årets rallytalent er 20-årige Simon Larsen fra Nykøbing Falster. Simon Larsen har det heller ikke fra fremmede, idet hans far John Larsen er mangeårig løbsarrangør m.m. indenfor sporten. Siden han fik kørekort, har målet været klart for mekanikerlærlingen: Han ville selv køre. I 2010 kom det store gennembrud, da Simon Larsen sammen med sin blot 16-årige codriver Nicklas Dauberg vandt DASU-mesterskabet i Grp. N 0-1600 bag rattet i en Suzuki Swift.

Som en logisk konsekvens af dette resultat er holdet udtaget til fortsat indplacering i 2011. Her skal Simon Larsen efter planen for første gang prøve kræfter i international rally. Den langsigtede målsætning er klar: en karriere som professionel rallykører.

Colding Pokalen

Colding Pokalen er indstiftet af guldsmed Kim Colding og tildeles en aktiv, der med udgangspunkt i kartsporten har opnået et bemærkelsesværdigt resultat.

Colding Pokalen tildeles i 2010 Jacob Nørtoft. Den 17-årige sjællænder fra Vemmelev vandt i 2010 det åbne engelske Super One-mesterskab i karting (KF2), som den første udlænding nogensinde.

I tilgift vandt Jacob Nørtoft i foråret – som den første dansker nogensinde – klassikeren Trofeo Margutti i Italien.

I den prestigefyldte WSK karting-serie endte den talentfulde dansker på en samlet tredjeplads efter en enkelt sejr undervejs.

Succesen har medført en række spændende tilbud til Jacob Nørtoft forud for 2011-sæsonen.

Foto fra venstre: Christian Sørensen, Simon Larsen, Jonas Skaaning og Dennis Lind.