Aquila Racing Cars er vel hjemme i Danmark efter et vellykket gæstevisit i Dutch Supercar Challenge. Næstsidste afdeling af GT-mesterskabet blev afviklet på Spa i Belgien. En bane, hvor den danskbyggede Aquila-racer fik lov at strække ben.

Danske Alex Frederichsen og Lars Erik Nielsen kørte bilen, som deltog i klassen SS1 – en klasse lige under de hurtigste GT-biler med bl.a. Mosler MT900R, Marcos LM600 og Dodge Viper.

– Vi tog afsted for at vise bilen frem, og det var en stor succes. Bilen kan køre i klassen med bl.a. Porsche 997 GT3 Cup, Renault Megane Trophy, Aston Martin Vantage og BMW GTR, så det er konkurrence meget lig den, vi møder i SSC i Danmark, siger Alex Frederichsen til Racemag.

Trods strafvægt og mangel på træning kvalificerede makkerparret bilen ind på en sjetteplads i SS1-klassen og en 19. plads totalt. I løbet fik de en dårlig start, men kæmpede sig tilbage på sjettepladsen i klassen i det en time lange løb.

– Det var et sjovt løb, hvor det gik rigtig godt og vi havde mange kampe. Og så var det sjovt at lade bilen strække ud på Spa, hvor den kørte rigtig godt i tørvejr. I andet løb var det regn, så der tog vi det meget stille og roligt og skulle bare have bilen hjem, siger Alex Frederichsen.

Aquila Racing Cars melder, at interessen for bilen var stor, og man håber på at lukke en række handler i løbet af vinteren. Aquila Racing Cars arbejder på muligheden for at indbygge en større motor, så den danske racer kan deltage i den større klasse i bl.a. Holland.

Som en sidste kørende salgsdemonstration af den danske racer sigter Aquila Racing Cars på at deltage i finalen i BritCar på Brands Hatch den 7. november.

Se Aquila Racing Cars egen video fra løbet her.

Foto: Roul Louwers