Jenson Button sluttede på en syvendeplads, godt 45 sekunder efter den vindende Fernando Alonso. Et tidstab på knap et sekund per omgang set over hele løbet samt en placering, der i 2009 havde været i udkanten af pointene, kan ikke være tilfredsstillende for en regerende verdensmester.

Button selv mener da også, at en lidt for konservativ strategi gjorde det svært at vise potentialet i løbet.

– Jeg vidste ikke i starten af løbet, hvad der ville ske med dækkene, så jeg tog det stille og rolig. Jeg er lidt skuffet over, at vi pittede, da vi gjorde, for jeg passede formentlig lidt for meget på mine dæk – for i de sidste fem omgange i stintet kunne jeg presse på og fange Mark [Webber, red.] og Michael [Schumacher], siger Button.

– I stoppet kom jeg forbi Mark, hvilket var skønt. Det var et virkeligt godt pitstop fra drengene – både for Lewis og jeg, faktisk, for vi overhalede begge bilen foran os, siger han videre.

– Jeg passede derefter på dækkene indtil omkring 20 omgange før mål. Jeg hentede Michael, men havde ikke nok fart i den midterste sektor til at blive hos ham og prøve en overhaling i sidste sektor, hvilket var skuffende. Men det var sjovt generelt set, siger han og efterlyser – ikke overraskende – samtidig mere fart og downforce.

Foto: Vodafone McLaren Mercedes