Ikke længe før juleaften er Verdens Motorsport Rekorder 2012 på gaden.

Forsiden på Verdens Motorsport Rekorder 2012

Rekordbogen, der ikke er at sammenligne med rekordbogen fra Guiness, indeholder et væld af fakta, tal og mere eller mindre essentiel viden om motorsport i mange afskygninger.

Bogens 256 sider er sammensat af Bruce Jones, der ifølge forlaget Buster Nordic har kommenteret motorsport gennem mere end 25 år. Det er første udgivelse på dansk – bogen har dog været udgivet på amerikansk tidligere.

Det amerikanske fornægter sig da heller ikke, da indholdet bærer præg af det. NASCAR Sprint Cup Series følger lige efter Formel 1 som nummer to af syv dele, der også tæller Indycar samt en diverse med bl.a. dragracing og NASCAR Truck Series.

Ikke at de oversøiske serier ikke har et dansk publikum, men helt så meget fylder de nok ikke i danskernes bevidsthed.

Verdens Motorsports Rekorder er en underholdende gang læsning til de blæsende aftener og uundværlig, hvis man vil samle op på tal, fakta fra en årrække. Det er en sand guldgrube af viden til de, der vil blamere sig lidt nede i klubben eller under F1-løbene. Alene de mere end 500 fotos bringer minder frem.

Hvert afsnit består af sider med små ’røverhistorier’ og anekdoter og lister med kørere med flest sejre, point, starter, pole positions osv. Under de små historier finder man fx historierne om hvem, der har vundet F1-VM hurtigst, det værste titelforsvar osv.

Også et par danskere er der blevet plads til. Kurt Thiim nævnes for sin ganske imponerende DTM-karriere. Indtil nu er ’Dansky’ den med tredjeflest sejre i DTM. 19 er det blevet til, mens Bernd Schneider fører an med 43 foran Thiims ærkerival Klaus Ludwig med 36. Thiim er også den med fjerdeflest hurtigste omgange. Tom Kristensen, Jason Watt, Jan Magnussen m.fl. er også nævnt.

Samlet set er Verdens Motorsport Rekorder 2012 (som retteligt skulle hedde Verdens motorsportrekorder) et underholdende, lærerigt bekendtskab, der kan erhverves på nettet og i boghandlere til under 200,-.

Eksempler på uundværlig viden fra Verdens Motorsport Rekorder 2012:

– Vidste du, at 11 forskellige kørere sejrede i F1 i 1982?

– John Watson måtte barbere sit skæg af, da han vandt sin første sejr i Østrigs GP i 1975. Det var et væddemål med teamchef Roger Penske…

– Peter Gethin har vundet et løb med mindste sejrsmargin på 0,010 sekund til Ronnie Pettersson i Italiens GP 1971

– Chris Amon/Bruce McLaren fik sejren i 1966 af arrangørerne, da de forsøgte at køre over målstregen samme tid som søsterbilen med Denny Hulme/Ken Miles. Amon/McLaren var startet længere tilbage i feltet og fik tilkendt sejren på den baggrund.

Racemag udlodder anmeldereksemplaret – gå ind på vores Facebook-side, synes godt om os – så trækker vi lod blandt alle, der synes godt om os (personer tilknyttet Racemag deltager ikke).Vi trækker lod  fredag den 2. december.

Fakta om Verdens Motorsport Rekorder 2012

Forfatter Bruce Jones
Format 225 x 293 mm
Antal sider 256, indbunden
Illustrationer 500 fotos
i s/h og farve
Pris kr. 199,95
Er udkommet