Den tyske Audi-fabrikskører afløser japanske Kamui Kobayashi på den legendariske, belgiske bane. Det er endnu uvist om Kobayashi vender tilbage til teamet – Caterham fastholder at japaneren stadigvæk er en del af teamet.

Lotterer, der har vundet 24 timers-løbet på Le Mans tre gange, og desuden vandt WEC-titlen i 2012 med Audi, har sideløbende med sin sportsvognskarriere holdt formel-talentet ved lige i den japanske Super Formula-serie, som han p.t. ligger på andenpladsen i. Udfordringen med at håndtere en F1-racer bliver dog ikke ny for tyskeren, der i 2002 fungerede som testkører for Jaguar-teamet.

– Jeg er klar til denne mulighed, og jeg kan ikke vente til jeg sidder i bilen og kan arbejde med teamet for at få det meste ud af weekenden, fortæller Lotterer.

– Jeg skal lære bilen at kende ret hurtigt, for teamet har arbejdet på en række forbedringer som vi skal have afprøvet på banen. Spa er en af mine yndlingsbaner, der ligger tæt på min hjemegn, så det gør hele weekenden endnu mere speciel.

Det er med stor sandsynlighed Lotterers tekniske evner, der har givet ham sædet. Om det er genetisk betinget, men hans far, Henri Lotterer, stod i 1980’erne bag de succesfulde Volvo-touringcars, og med en baggrund som F1-testkører har den 32-årige nu formel 1-kører altså en vis ballast med sig, når Caterhams ingeniører arbejder på at forbedre bilen.