I denne artikel følger vi op på artiklen fra i går om kørerne til Young Driver-testen i Abu Dhabi. Artiklen fokuserer på dem, der også har chancen for at nå Formel 1 engang i fremtiden – og om hvordan de øvrige kørere har fået testen i Abu Dhabi.

Davide Valsecchi tester for Lotus som belønning for hans mesterskabstitel i GP2. Det hører dog med til historien, at det er femte forsøg, titlen er kommet i hus – det kan være årsag til den 25-årige kører ikke anses som et kæmpe talent.  Italieneren tester for Lotus-teamet i Abu Dhabi, men er ikke en del af Lotus-officielle talentprogram endnu. Italien har dog længe skreget på en kører i Formel 1, så kan han finde sponsorer, så vil han enten kunne lande en kontrakt som testkører for Lotus eller få et af de få ledige sæder til næste sæson i den tungere ende af Formel 1-feltet.

Luiz Razia, tester for Toro Rosso. Den 23-årige brasilianer blev nummer to i GP i år. Han har tidligere været tilknyttet Virgin og Lotus(det nuværende Caterham) som testkører, men han har ikke været i stand til at rejse det nødvendige sponsorbudget til at træde ind i Formel 1. En plads hos Red Bull Junior team virker ikke så sandsynlig, da de allerede har António Félix da Costa, og Carlos Sainz junior under deres vinger.

Alexander Rossi, tester for Caterham, og har sæsonen igennem også været tilknyttet som testkører i teamet. Rossi er Amerikas nye Formel 1-håb, og blev sidste år nummer tre i Formel Renault 3.5 mesterskabet, men kun nummer 11 i år. Giedo van der Garde ligner et mere oplagt navn til at finde plads hos Caterham-teamet, så det tyder mere på en sæson som testkører for den 21-årige amerikaner. Teamet har dog ikke forlænget Heikki Kovalainens kontrakt for 2013 endnu, og teambossen Tony Fernandes stopper hos Caterham. Derfor arbejder Alexander Rossis management firma for at lande en Formel 1-kontrakt allerede for næste sæson. Dog vurderes Charles Pic og hans sponsorer til at være favoritter til at snuppe det andet sæde hos Caterham for næste sæson

Johnny Cecotto junior, deltager for Toro Rosso. Han er søn af den tidligere motorcykel- og standardvognskører af samme navn.  Johnny Cecotto junior har i de seneste fire år kørt GP2, men har kun i år lige kunne snige sig ind i top-10 med en niendeplads i det samlede mesterskab. Den 23-årige kører ligner ikke en oplagt kandidat til et sæde i Formel 1.

Edoardo Mortara, tester for Lotus-teamet. Italieneren vandt Formel 3 Euro-series i 2010, men skiftede herefter til DTM. Det er før set med en kører som Paul di Resta at rykke fra DTM til Formel 1, men det var takket været hans kontakt til Mercedes, og som testkører for samme team. Mortara kører Audi i DTM, og de har ingen planer om at træde op i Formel 1. Den 25-årige Edoardo Mortara har deltaget i flere simulator-tests hos Lotus-teamet, og får nu lejlighed til at vise, hvad han kan præstere i praksis. Det forlyder, at Jerome d’Ambrosio vil fortsætte, som Lotus reservekører i 2013 – det er dog endnu ikke bekræftet.

Oliver Turvey, tester for McLaren og har året igennem været testkører for McLaren-teamet i 2012. Den 25 årige englænder har udmærkede resultater bag sig – han blev nummer fire i Formel Renault 3.5 i 2009 og nummer seks i GP2 i 2010. Men han endte uden for top-10 i GP2 året efter – og det seneste år har han deltaget i GT-løb. Til trods for han er test-kører for McLaren, så ser det mere ud til hans formel-karriere er forbi. Samtidig tyder det mere på, at den unge Max Chilton er Englands næste bud på en kører i  Formel 1 – han får med stor sandsynlighed debut for Marussia-teamet i 2013.

Gary Paffett, deltager ligeledes for McLaren-teamet. Englænderen er 31 år, og har været testkører for McLaren helt tilbage siden 2006. Men åbningen til et fast sæde i Formel 1 er aldrig kommet for Gary Paffett. Han har kørt DTM siden 2003. Gary Paffett deltager i testen, fordi han er McLarens officielle og meget erfarne testkører, men Formel 1 er ikke en realistisk mulighed for englænderen.

Nicolas Prost, deltager i testen for Lotus. Franskmanden er 31 år, så også han er ikke en reel kandidat til at få et sæde i Formel 1. Hans tilknytning til Lotus skal især findes i, at motorfabrikanten Renault er fransk. Derudover er hans far, den firdobbelte verdensmester Alain Prost, ambassadør for Renault, og har derigennem kontakter til motorfabrikanten og teamets top. I 2010 fik franskmanden en test for det daværende Renault-team, og i 2011 var han testkører for Lotus. I år har han ligeledes været tilknyttet Lotus, men ikke så aktivt som i 2011. Nicolas Prost har en karriere inden for sportsvogne, hvor han til dagligt dyster imod Tom Kristensen i LMP1-klassen.    

Læs mere om torsdagens resultat af Young Driver-testen i Abu Dhabi, og hvordan det gik Kevin Magnussen senere i eftermiddag her på Racemag.