Christian Lundgaard er nu bekræftet som del af Alpine F1 Teams program for udviklingskørere – og samtidig bekræftet i ART GP i FIA Formula 2 Championship 2021.

19-årige Lundgaard skal dermed bygge oven på sin flotte rookie-sæson i klassen lige under Formel 1, hvor det blev til to sejre og fire podieplaceringer i alt. Det er femte år, danskeren er del af F1-teamets akademi og dermed den af kørerne, der har været med i længst tid.

– Når jeg ser tilbage på 2020, så var det et positivt år. Når jeg taler med teamet om det, så kom vores potentiale ikke til sin ret. Vi havde nogle gode resultater, og når man ser på statistikken så ser det bedre ud end det gør udefra, og det beviser, at vi havde potentialet til at vinde mesterskabet. Nogle ting gik ikke vores vej – det er dog ikke nogen undskyldning – og vi er optimistiske om, at hvis vi kan sætte det hele sammen, så kan vi gøre det. Det er målet og planen for 2021. Vi har det, der skal til, siger Christian Lundgaard.

Ud over Lundgaard er også Guanyu Zhou og Oscar Piastri igen med i programmet og deltager i F2. Caio Collet og Victor Martins er de sidste medlemmer af akademiet.

Lundgaard får i 2021 Théo Pourchaire som teamkammerat.

FIA F2 begynder sæsonen i marts i Bahrain.

Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula 1 via Getty Images