Fernando Alonso kørte i Monaco et halvanonymt løb fra niende startplacering til syvendepladsen i mål. Selvom spanieren regelmæssigt har været i pointene indtil nu i 2009, er resultaterne langt fra det, den tidligere dobbelte mester kan præstere. Men resultaterne – og podierne – skal nok komme, siger Alonso i et interview.

– Det er klart, at vi skal tage endnu et skridt frem. Vi vil have nye udviklinger klar til bilen over de næste par uger, og det skulle hjælpe, men jeg forventer ikke et spring frem til fronten af gridden i Tyrkiet.

– Jeg tror dog stadigvæk, at vi senere på året vil være tilbage og kæmpe om podiepladser og vinde løb, lige som vi gjorde sidste år. Vi ved, at det ikke vil være nemt, men hele teamet er ekstremt motiveret og besluttet på at komme tilbage til fronten, siger Fernando Alonso.

Næste løb er Tyrkiets Grand Prix denne weekend – en bane, som Alonso ser frem til.

– Det er en sjov bane med gode overhalingsmuligheder, særligt i sving 12 for enden af den bagerste langside, der leder op til den sidste kombination af langsomme sving. Der er også hurtige sektioner og nogle specielle kurver, som den lange venstresvingskurve i sving 8, der er en af de mest spændende hele året. Udfordringen ved Istanbul Park er at finde den rigtige balance, så du har en bil, der reagerer og fungerer godt i de hurtige og langsomme sektioner, siger Alonso til ING RenaultF1’s hjemmeside.

Foto: Charles Coates/LAT Photografic