En mislykket satsning med pitstop-strategien i Tyrkiets Grand Prix betød, at Renaults Fernando Alonso gik glip af point på Istanbul-banen. Men spanieren ser frem til det britiske Grand Prix denne weekend på Silverstone.

– Tyrkiet var virkeligt frustrerende for teamet. Baneforholdene var dårlige i begyndelsen af weekenden, så vi arbejdede hårdt på at finde den rette balance på bilen. I kvalifikationen besluttede vi, at det var bedst at køre med mindre brændstof for at få en god gridposition. Men det betød, at jeg var lettere end bilerne omkring mig. Når du går tidligt i pit, risikerer du at blive fanget i trafikken, når du kommer tilbage på banen, og det var præcist hvad der skete for mig, siger Fernando Alonso til ING Renault F1’s hjemmeside.

Selvom Renault-teamet arbejder hårdt på at komme nærmere toppen af feltet, er den tidligere, dobbelte VM-vinder realistisk omkring chancerne i weekendens Grand Prix,

– Jeg har masser at tillid til teamet, og jeg ved, at alle arbejder hårdt på at forbedre vores situation. Vi har været sammen længe og har før vist, at vi aldrig giver op. Men vi skal være realistiske, for alle de andre teams presser lige så meget på med udviklingen af deres biler, så det er ikke nemt at tage et stort skridt fremad. Vi må bare blive ved med at sætte nye dele på ved hvert løb, så vi er sikre på at kunne kæmpe om points og forhåbentligt om podiet på mere regelmæssig basis, siger Alonso

Næste løb er som nævnt på britiske Silverstone – det måske sidste løb på den historiske Formel 1-bane, der ifølge Alonso burde ligge godt til dette års Renault-racer.

– Jeg er optimistisk og fast besluttet på at få et bedre resultat på Silverstone. R29’eren har altid være god i hurtige sving, så vi skulle være mere konkurrencedygtige denne weekend. Vi vil også have nogle nye dele, hvilket skulle give os ekstra performance, siger Alonso.

Foto: Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images