Renaults Fernando Alonso er som resten af F1-feltet klar til Monacos gader. Med to sejre i fyrstedømmet har spaniern vist sit værd tidligere, men den dobbelte verdensmester er naturligt afdæmpet forud for Monacos Grand Prix med en femteplads senest på hjemmebane i bagagen.

– Det vigtigste er at kvalificere sig så tæt på fronten som muligt, for at klare sig godt i Monaco gælder det, at man har en god position på banen. Derfor skal vi sikre, at vi kan få en fri omgang i kvalifikationen, så vi ikke bliver fanget i trafik, siger Alonso om taktikken.

– Alle teams bringer nye dele til Monaco, da banen er så usædvanlig, og vi skal bruge et særligt setup for at klare ujævnhederne og de snævre sving. Resultatmæssigt tror jeg realistisk, at vi kan kvalificere os nær top ti og gå efter point i løbet, siger Alonso, der efter Spaniens Grand Prix stiller krav til sit team.

– At køre derhjemme er altid motiverende, og selvom vi ikke kunne kæmpe om podiet, fik vi det maksimale ud af bilen, og jeg var glad for at slutte femmer. Jeg var heldig hen mod slutningen af løbet, da Felipe (Massa) satte farten ned, men det var spændende at få et ekstra point på sidste omgang. Vi skal dog stadig tage et stort skridt fremad med bilen for at nå op til fronten, men vi gør fremskridt hvert løb, og vi har scoret nogle vigtige point, siger Alonso.

Foto: Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images