Allan Simonsens første podieplacering i australske V8 Supercars i lørdagens løb på Mount Panorama-banen ved Bathurst rangerer ifølge den berejste dansker højt. Meget højt, endda.

Da den 33-årige dansker kunne bestige podiet med Greg Murphy, var det et resultat der gav genlyd.

– Dette podie er lige så stort som de andre, jeg har taget. Jeg sagde til ’Murph’, da vi kom på podiet, at det var meget specielt, men jeg troede ikke, det ville være så specielt. Det var det. Næsten lige som at stå på podiet på Le Mans. Det er bare en fantastisk oplevelse, siger Allan Simonsen, der i 2010 kunne tage andenpladser i de to 24-timersløb på hhv. Le Mans og Nürburgring.

Allan Simonsen/Greg Murphy Supercheap Auto Bathurst 1000 2011
Greg Murphy krydser målstregen til sin og Allan Simonsens podieplads i Bathurst 1000

Selvom det var danskeren syvende Bathurst 1000-løb, så var det første podieplacering i V8 Supercars-serien. Tidligere bedste resultat var femtepladsen i Bathurst i 2007.

– Jeg føler mig priviligeret, at jeg kan komme her til Australien for at køre race. Jeg synes, at dette mesterskab er et af de bedste i verden, og at køre sammen med Greg er bare fantastisk. Han gør det så godt her, og jeg prøver bare at bakke op så meget jeg kan, siger Simonsen videre.

Næste løb i V8 Supercars er Gold Coast 600. Her deltager Allan Simonsen ikke, da seriens regler ikke tillader gæstekørere at stille i begge de to ’store’ løb.

Dog deler Jan Magnussen bil med Russell Ingall.