Denne weekend byder på femte og sidste afdeling af Le Mans Series, der samtidig markerer premiere på Intercontinental Le Mans Cup. Det sker på britiske Silverstone, hvor Allan Simonsen igen er bag rattet i Hankook Team Farnbacher-Ferrarien.

Det tyske team med den koreanske dækfabrikant i ryggen har haft problemer i de seneste to afdelinger, hvor varmen i Portugal og Ungarn tog toppen af dækkene. Det håber Farnbacher-teamet nu de kan lægge bag sig.

– Mit håb for løbet i Silverstone er, at de noget køligere betingelser vil passe bedre til vores dæk end heden i Budapest. Vi har altid været i stand til at kæmpe med i front, særligt på intermediates. Derfor er jeg sikker på, at vi vil have mere glæde igen denne weekend, siger teamchef Horst Farnbacher i en pressemeddelelse.

Allan Simonsen har for godt en måned siden kørt britisk GT på netop Silverstone. Med banen frisk i erindringen håber teamet på, at de kan drage fordel af den hurtige danskers lokalkendskab, særligt til den nye del af Silverstone GP-banen.

– Logisk nok er finalen den sidste chance for at realisere vores drøm om et podie i Le Mans Series. Jeg antager, at det vil køre bedre for os i Silverstone end i de seneste to løb. Temperaturerne vil være lavere end i Ungarn og Portugal. Og så er der en større chance for regn i England. Begge disse faktorer burde passe os, da vi altid har præsteret godt under skiftende betingelser tidligere, siger Allan Simonsen.

– En anden fordel kan være, at jeg kørte på det nye Silverstone-layout i et løb i den britiske GT-serie for en måned siden, så jeg kender banen rigtig godt. Dog må jeg sige, at ændringerne fra det gamle layout ikke er så store. Generelt må jeg sige, at Silverstone, med dens hurtige sving og brede bane er skabt til mesterskaber som Le Mans Series, og jeg ser frem til at køre ræs der.

Allan Simonsen tog en andenplads i det ene løb, da han kørte for Rosso Verde-teamet i British GT på banen.

Løbet på Silverstone vises live på Eurosport og Eurosport 2 – se tv-tider, link til livetiming og program på www.racemag.dk/events

Foto: DPPI