Jaime Alguersuari er tilbage i Formel 1, dog som testkører for dækfirmaet Pirelli. Han kommer til at blive testkører sammen med Lucas di Grassi, der også sidste år testede for Pirelli.

Alguersuari røg ud af Toro Rosso teamet efter sidste sæson. Han startede som kun 19-årig under Tysklands Grand Prix i 2009 – og havde kontrakt med teamet i hele 2010 og 2011. Teamet er Red Bulls talentudviklingsteam, og de valgte til 2012 sæsonen at give nye talenter chancen.

Den spanske kører stod efter 2011-sæsonen uden penge til at sikre sig fast sæde eller blive testkører, så et job som reporter hos BBC var hans eneste tilknytning til Formel 1 for denne sæson. Men en uge efter hans fødselsdag faldt kontrakten med Pirelli så på plads.

Alguersuari og di Grassi kommer til at teste i en 2010 udgave af Renaults Formel 1 racer – og det vil ske over fire tests på Jerez, Spa, Monza and Barcelona. De to kørere skal være med til at udvikle og teste de dæk, der skal køres med i Formel 1 feltet i 2013 sæsonen.

Brasilianeren di Grassi har tidligere været testkører for Renault tilbage i 2009, i 2010 kørte han en sæson for Virgin teamet og sidste år var han testkører for Pirelli. Han bliver 28 i år, så hans mulighed for at komme tilbage til Formel 1 er nok begrænsede.