Den spanske racerkører Jaime Alguersuari sikrede sig sine første VM-point i Malaysias Grand Prix. Toro Rosso-køreren kørte sig op fra en 14. plads på gridden til en 10. plads. Den plads blev konverteret til en niendeplads, da landsmanden Alonso udgik kort før mål. To funklende point er nu hjemme for F1-køreren, der indtil slutningen af marts stadig var teenager.

– Jeg er virkelig glad for at have scoret point, og jeg må sige, at jeg forventede aldrig at gøre det så tidligt på sæsonen, siger Jaime Alguersuari i en pressemeddelelse.

– Trin for trin har jeg forbedret min performance, men denne weekend var utroligt hård, fordi jeg ikke kendte banen. Jeg nød løbet, særligt de kampe, jeg havde med nogle af de andre. Jeg tror jeg lærte lidt om kunsten at kæmpe med Michael (Schumacher) sidst i Melbourne, siger Alguersuari, der undervejs moslede sig forbi Nico Hülkenberg til tiendepladsen.

– Michael viste mig, hvordan man skal køre en Formel 1-bil på kanten mod andre kørere. Det var meget vigtigt. At komme i mål i det australske grand prix og at kæmpe mod ham viste mig vejen – som at være aggressiv mod andre. Løbet i Malaysia gik sådan med Petrov og Hülkenberg. Det var fantastiske kampe, begge clean, og det er måden at gøre det på i Formel 1, siger Alguersuari om lektionen fra Melbourne.

Alguersuari tror nu på, at Toro Rosso på mere regelmæssig basis vil kunne kæmpe med om pointene.

– Afgjort. Der er stadig meget endnu fra min side. At vide, hvordan dækkene går ned – hvordan option og prime opfører sig. Man kommer til en ny bane, kører kvalifikation, og alt er anderledes, meget anderledes. Men jeg forventer virkeligt meget, når jeg kommer til de europæiske baner, og jeg kommer til steder, jeg kender, for så vil jeg kunne vise min performance 100 %, slutter Alguersuari i en pressemeddelelse.

Foto: Paul Gilham/Getty Images