Jaime Alguersuari er fredag blevet bekræftet som den anden kører i Toro Rosso i 2010-sæsonen i Formel 1. Dermed slår den unge kører fra Barcelona endnu en rekord. Alguersuari bliver den yngste kører, der stiller til start fra sæsonstart i F1 nogensinde.

Red Bulls juniorkører slog allerede rekorden som den yngste kører i Formel 1, da han som 19-årig – samme alder, som han vil have ved åbningsløbet i Bahrain – fik sin debut i det ungarske grand prix i 2009 (foto). En stor mundfuld for en så ung kører, men spanieren selv mener, at han er vokset med opgaven.

– Jeg er bare endnu en ansat i virksomheden Red Bull, endnu en del i kæden lige fra at producere dåsernes indhold til atleterne, som repræsenterer firmaet i forskellige internationale konkurrencer over hele verden, siger Alguersuari på sin hjemmeside.

– Jeg blev bedt om at køre F1 lige efter jeg var fyldt 19 år… Jeg tøvede ikke. I dag har de bedt mig om at tage del i F1 VM 2010, og det er den bedste nyhed, jeg har modtaget i mit liv. Nu er jeg klar: fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. Nu har jeg flere km i F1, og løbet i Bahrain vil være meget forskelligt fra Ungarn. Min besked til fans, mine venner, min familie og selvfølgelig mine chefer i Red Bull er: 2010 bliver Jaimes år!, siger han videre.

Foto: Toro Rosso