Om få dage går startskuddet til 2010-sæsonens andet F1 grand prix, denne gang det australske af slagsen i Albert Park i Melbourne.

58 omgange skal feltet rundt i parken søndag, men inden da skal der køres asfalt i banen, der består af dele af offentlig vej og dele af parkanlægget.

Sidste års australske GP blev mere dramatisk, end mange nok kunne forestille sig. Som åbningsløb i sæsonen 2009 lagde Brawn GP fundamentet for deres VM-titler allerede i de første løb, hvor de to en sejr med Jenson Button.

Bag den senere verdensmester udspillede sig et drama om andenpladsen, da Robert Kubica og Sebastian Vettel blev involveret i et sammenstød. Det kostede polakken en i 2009 sjælden topplacering, mens Vettel gik glip af værdifulde point til VM-regnskabet.

En helt anden hændelse kom dog til at overskygge optimistiske polske overhalingsforsøg. Lewis Hamilton blev instrueret til at lade sig overhale af Jarno Trulli, der var kørt af banen under gul flagzone. Overhalingen kostede Trulli og Toyota point, men regningen skulle vise sig at blive noget større for Hamilton. Sagen kom bl.a. til at betyde fyringer i McLaren Mercedes.

Indtil videre har Ferrari og Red Bull domineret i Bahrain – men hvordan skal det gå i Albert Park? Giv din stemme nederst på sitet.

Se fakta om løbet, tv-tider og links til bl.a. livetiming under motorsportskalenderen her.

Foto: Brawn GP