Kimi Räikkönen har været kædet sammen med Williams F1 i længere tid. I løbet af finaleweekenden i Brasilien blev rygterne om et skifte til Lotus Renault GP så heftigere – og nu bekræfter parterne altså skiftet.

2007-verdensmesteren, der har brugt to sæsoner på WRC, lidt NASCAR mv. med meget blandede resultater, vender dermed tilbage til F1 på en toårskontrakt.

Dermed sikrer teamet sig en stor kapacitet med finnens 18 sejre, 62 podiepladser og 16 pole positions.

– Jeg er glad for at komme tilbage til Formel 1 efter to års pause, og jeg er taknemmelig for at Lotus Renault GP tilbyder mig denne mulighed. Min tid i WRC har været en brugbar periode i min karriere som kører, men jeg kan ikke benægte det faktum, at min sult efter F1 har været overvældende på det seneste. Det var et nemt valg at vende tilbage med Lotus Renault GP, da jeg har været imponeret af teamets ambitioner. Nu ser jeg frem til at spille en vigtig rolle i at pushe teamet til den rigtige ende af gridden, siger Kimi Räikkönen i en meddelelse fra teamet.

Endnu er der ikke noget klar om den anden kører. Robert Kubica menes på vej væk efter den seneste tids uenigheder, mens Bruno Senna, Vitaly Petrov og Romain Grosjean er inde i billedet til det andet sæde.

Se interview med Kimi Räikkönen her: