GP2-seriens pre-season tests startede i dag på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi. Denne første dag af tre handler for langt størstedelen af feltet om at få prøvet det spritnye DRS-system, der er kommet til serien i denne sæson. I dagens første session á to timer blev der fokuseret på netop aerodynamikken i de svære forhold, hvor banen dels var beskidt, og dels blæste det også en del.
Alexander Rossi satte pace fra start, og var hurtigste mand efter de første to timer, efterfulgt af DAMS-kørerne Pierre Gasly og Alex Lynn.
Marco Sørensen kørte færrest omgange af alle i session 1 – i alt seks omgange, og satte 18. bedste tid.
McLaren-testkører Stoffel Vandoorne, der også er interessant set med danske øjne, havde problemer i session 1 og måtte notere sig en skuffende 23. bedste tid.

I testsessionens afsluttende fase blev kørslen afbrudt med otte minutter igen, da Marlon Stockinger gik i stå i turn 5. Med otte minutter igen startede sessionen atter, og her satte Rossi sin top-tid på 1.50.845.

I eftermiddagens session var Vandoorne hurtigst i den første time, mens Gasly fandt tre hundrededele på belgieren. Halvvejs gennem sessionen satte Mitch Evans en 1.49.598.
I den afsluttende time kom der endnu et rødt flag, da Julian Leal stoppede i turn 17. Med 30 minutter igen genstartede kørslen, og Gasly satte med ti minutter igen en 1.49.089.
Herefter fandt Arthur Pic mere fart i sin Campos Racing-bil og kom ned i 1.48’erne, mens Gasly gik ud og atter smed en hurtigere tid.

Marco Sørensen og Carlin satte 16. bedste tid på eftermiddagen, mens Vandoorne kørte 11. hurtigst.

Der testes videre klokken 12.oo i morgen, lokal tid.