Den nyetablerede Women & Motor Sport Commission (WMC) har netop afholdt sit første møde med i alt 19 medlemmer. Som tidligere nævnt skal Michèle Mouton stå i spidsen for WMC, der skal sikre, at der kommer flere kvinder i motorsporten – på begge sider af pitmuren.

– FIA’s medlemsskaber verden over består af både mænd og kvinder: Hver har den samme rolle at udføre i sporten. Ligesom mange internationale forbund vil vi støtte, promovere og assistere med at forbedre kvinders deltagelse i sporten for at sikre lige muligheder på alle niveauer, siger FIA-præsidenten Jean Todt i forbindelse med offentliggørelsen af medlemmerne.

WMC har som formål at udarbejde strategier og politikker, der skal promovere uddannelse og træning og eksekvere på områder, der vil styrke kvinders deltagelse i alle områder i motorsporten.

WMC består af 19 medlemmer fra de nationale forbund, fra konstruktører, teams og FIM (Fédération Internationale de Motorcyclisme). SEATs sportsdirektør Jaime Puig er som eneste mand kommet i feminint selskab. Natascha Gachnang og Katherine Legge er begge aktive kørere, mens Cathy Muller er manager for sin bror Yvan.

Præsident Michèle Mouton satte sig selv i respekt igennem 1980erne med VM-sejre i rally i bl.a. Audi Quattro – bilen, som hun demonstrerede ved Race of Champions 2009 (foto).

Michèle Mouton

Frédérique Trouvé
Kady Angelbert
Banu Baseran
Ina Fabry
Henny Hemmes
Fabrizia Pons
Sarka Regnerova
Sue Sanders
Mar de Villa
Randa Nabulsi
TBA
Brigitte Zufferey
Mr Jaime Puig
Cathy Muller
Monisha Kaltenborn
Natacha Gachnang
Katherine Legge
Hayley Gallagher

President

FIA Commission Manager  
FISAM, Elfenbenskysten
TOSFED, Tyrkiet
DMSB, Tyskland
KNAF, Nederlandene
ACI-CSAI, Italien
ACCR, Tjekkiet
MSA, Storbritannien
RFEA, Spanien
Mellemøsten
Asien
Fédération Internationale de Motocyclisme
SEAT Sport
Team Manager
Sauber Group
GT1-kører
Audi DTM-kører
FIA Communications

Foto: ROC