107-procentsreglen er fra næste sæson tilbage i Formel 1. Reglen, der har til formål at si alt for langsomme kørere og biler fra i Formel 1, bliver genindført fra og med GP-sæsonen 2011.

Det har World Motor Sport Council, WMSC, netop besluttet.

107-procentreglen – hvor alle kørere skal være inden for 107 procent af den hurtigste tid sat i Q1 – blev oprindeligt indført i 1996.

Reglen indføres nu i kølvandet på de tre nye teams, der har fået plads på gridden. Særligt er HRT F1 og Virgin Racing blev kaldt rullende chikaner. Et fjerde team er på vej til 2011-sæsonen.

I den nye regel er også en lempelse. Det betyder, at hvis et team eller en kører overstiger grænsen og kan påvise, at det skyldes ’særlige omstændigheder’, og i øvrigt har sat en passende tid i træningerne, så kan dispensation fra reglen opnås.

Var reglen indført i 2010, ville ingen af HRT-bilerne komme til start i Bahrains Grand Prix. I det seneste løb, Canadas Grand Prix, var Karun Chandhok uden for 107-grænsen. Dispensation kunne være givet i det tilfælde, da inderen blot nåede at køre tre omgange i Q1 inden teknisk defekt satte ham ud af spil.

Foto: HRT F1 Racing