Young Driver AMR-teamet er på Le Mans for første gang. Det er kørerne Tomas Enge og Peter Kox dog ikke, og bilen tog GT1-klassesejren i 2007 og 2008. I gårsdagens to sessioner var teamet hurtigst i klassen, og det regner de med fortsat at være efter torsdagens to kvalifikationssessioner.

Christoffer Nygaard skulle i torsdagens træning afvikle 10 omgange for at få lov at stille til start. Det gjorde Lyngby-køreren uden problemer, og efterfølgende kunne teamkammerat Tomas Enge sætte den hurtigste tid i klassen.

– Det var min første gang på banen, og det var bare helt utroligt. Det er det bedste, jeg nogensinde har oplevet. Banen er fantastisk, mine ti omgange om eftermiddagen var virkeligt imponerende. Jeg er rigtig tilfreds med mine omgangstider indtil videre, siger Christoffer Nygaard og afslører, at de ikke gav alt.

– Vi har stadig lidt i gemmeren og ved, hvor vi kan være lidt hurtigere, siger Nygaard.

– Vi kørte helt fejlfrit i dag (onsdag, red.), det eneste issue var en punktering. Bilen var virkelig god, jeg er helt tilfreds. Vi vidste, at DBR9’eren ville være god på denne bane, men den var virkeligt hurtig. Jeg havde ikke regnet med at den ville være så hurtig. Men vi kan ikke være helt sikre på GT1-pole, da der stadig er to sessioner torsdag. Udsigten siger regn torsdag, men hvis det er tørt, så er vores pole måske i fare, siger Tomas Enge i en pressemeddelelse.

Anden kvalifikation køres i dag torsdag klokken 19-21.00 og tredje køres klokken 22-24.00.

For tider, tv-tider, Le Mans-livetiming etc., se i vores motorsportskalender her!

Foto: Deborah Stephens