SÅ SKULLE det afgøres, hvem var bedst, øst eller vest, af de danske klubrally kørere, desværre manglede flere af de skrappe sjællandske hold, hvorfor vides ikke men i alt 47 mandskaber var tilmeldt, og vejret var Spot On til de 6 forskellige prøver, som hver skulle køres to gange.

MOTORSPORT NORDJYLLAND, var klubben bag løbet, og Erhvervsskolen HEG i Aars lagde flotte lokaler og område til løbets rally centrum og løbets prøve 6 og 12.

PRØVERNE var gode reelle klubrally prøver, krydret lidt i sværhedsgrad til denne DM finale, og rundstykkerne var friske og kaffen varm og jysk, og humøret og humoren var ligeså skarp og 09.30 skulle første bil i gear.

DER VAR tæt kamp om den generelle sejr, men Patrick Brill Clausen/Christina Flensborg i Peugeot 206 RC kom, kørte og sejrede både i klassen samt generelt. Udefra set havde Patrick fundet det rette spændings niveau, og kørte herudfra hurtigt og fejlfrit, og den lavgearede 206’er spyttede bare gear ud, og i hård konkurrence viste de bare et højt niveau, og sejrede fuld fortjent samlet set, et par sympatiske unge mennesker som har højt niveau og vil det.

OGSÅ klasse vindere (klasse 5) samt 2’er generelt, kom Preben Larsen/Orathai Larsen i den fantastiske fede Mazda 323, en vel præpareret bil som bare er lavet så flot, og Preben kan sit kram bag rattet. Suveræn klassesejr og 5 sekunder fra den generelle sejr, Preben og Orathai som altid glade, og de leverede igen varen, og vandt lyd konkurrencen fra bilens motor, hvis sådan en konkurrence ellers fandtes.

Patrick og Christina vandt klasse 7, og satte hermed klubkammeraterne og faderen på plads, andenpladsen var der til gengæld kamp omkring, og først på allersidste prøve blev det afgjort, da Harald Søndergaard/Morten Bjerg Iversen i Subaru Impreza kørte anden pladsen i hus. De nåede at køre prøven i tørvejr, og dagens anstrengelser og med problemer undervejs nåede de alligevel andenpladsen samlet set i klassen. Dermed måtte sjællænderne Torben Bjergbæk/Betina Bjerg Holm Andersen i Renault Clio tage til takke med tredjepladsen, også flot, da de kørte en flot finale og holdte den sjællandske fane højt, der var god fart i kørslen her.

I KLASSE 6 sejrede Jess Brandstrup/Tobias Hansen i BMW 325 E30, og det var efter pausen at de hævede tempoet og minimerede fejlene, og hermed spurtede de forbi lokal favoritterne Niels og Inger Bjerre i Peugeot 306 GTI, i mål skilte kun 3 sekunderne de to mandskaber, det var TÆÆÆÆT.

I KLASSE 5 var det Preben og Orathai i Mazda 323 som vandt, og der var kun 1 sekund imellem anden og tredjepladsen i den klasse, 2’er blev Jakob Pedersen/Morten Grove i Peugeot 106 GTI, og det endda med 3 kegler og et overskredet målfelt på ‘menuen’. Kun et sekund efter dem, og med en kegle på tabskontoen kom Hans Wester Juul-Madsen/Peter Wester i Peugeot 106 GTI, det var tæt og fortæller at man i denne klasse skal leverer sit eget bedste for at kunne være med i toppen.

I KLASSE 3 sejrede Ricco Renosto/Martin Kristensen i Audi A3 1,8 T, de har haft et ‘hurtigt’ år, og viste også i finalen turbo speed.

I KLASSE 2, sejrede lokale Kim Naujokat Jensen/Maike Naujokat Jensen i deres ‘nye’ Seat Ibiza 1,8 T, og her var der god tempo i kørslen. Kim skal dig lige vænne sig til den megen moment i turbo motoren, og vænne kørestilen hertil, men de er på rette vej.

I KLASSE 4 sejrede Jakob Nielsen/Jackie Sose i Peugeot 106 GTI, og Jakob kan sin ABC i klubrally sportens køreteknik og hurtigste og mest effektive vej fra a til b. En klar sejr, men endnu mere måden han håndterer bilen på, den er flot.

I KLASSE 1, sejrede Erik Vestergaard/Laila Marie Knudsen flot og fortjent i Peugeot 106 GTI, og sejrsmargenen var forholdsvis stor ned til Asger Sprogø/Oliver Kofoed i Peugeot 206 S16. Begge mandskaber havde en fejlbane at slæbe rundt på, men de unge viser fart og højt niveau, det tegner godt for fremtiden i sporten.

FLOT AFVIKLET FINALE, i flotte omgivelser, med erfaren løbsledelse, vejret var med årstiden i tankerne fantastisk, en FLOT præmie ceremoni, og smørrebrød og en kande varm kaffe at køre hjem på, WHATS NOT TO LIKE.

/Allan POST