Her små to uger før WTCC 2010 begynder har man offentliggjort deltagerlisten. Der er i alt 20 kørere på listen og heraf er de to danskere: Michel Nykjær i Seat Leon TDI og Kristian Poulsen i BMW 320si.

Michel Nykjær skal køre for SUNRED Engineering og et hurtigt blik på listen afslører, at han er eneste kører for det team! Lidt overraskende, da det tidligere er offentliggjort, at Tom Coronel er tilknyttet SUNRED ligesom den regerende verdensmester, Gabriele Tarquini, også er blevet nævnt i forbindelse med teamet. En nærmere inspektion af listen afslører dog hurtigt sammenhængen. Udover Michel Nykjærs Seat Leon TDI er der tilmeldt yderligere 4 af slagsen – alle fra et team, som benævnes SR-Sport. SR-Sport er i praksis SUNRED-teamet og fordelingen af deres 5 biler i to separate teams er utvivlsomt en indikation af, at Michel Nykjær skal kæmpe om Independent-cuppen for private kørere, mens de øvrige 4 kørere (som i parantes bemærket er Michele Tarquini, Jordi Gene, Tiago Montiero og Tom Coronel) formentlig vil blive regnet som professionelle selv om teamet ikke er et officielt fabriks team. Vi skriver ‘formentlig’ idet WTCC i forbindelse med deltagerlisten ikke har offentliggjort, hvilke kørere der vil blive regnet som privatkørere.

Kristian Poulsen fortsætter med WTCC i 2010, men det er i et andet regi end sidste år, hvor han kørte for Team Engstler. I år er han tilmeldt under sit eget team, Poulsen Motorsport, og det forlyder, at han ikke deltager i alle løb, men fravælger dem udenfor Europa.

Den fulde startliste er her nedenfor. I forhold til sidste sæson er den mest markante forandring, at mesteren fra 2008, Yvan Muller, har skiftet fra Seat til Chevrolet. Bemærk, at Michel Nykjær har fået lov til at køre med startnummer 17 – det nummer, der i mange år har været hans foretrukne i DTC.

1  SR-Sport – Gabriele Tarquini (ITA) – SEAT León 2.0 TDI
2  SR-Sport – Tom Coronel (NED) – SEAT León 2.0 TDI
3  SR-Sport – Tiago Monteiro (POR) – SEAT León 2.0 TDI
4  SR-Sport – Jordi Gené (ESP) – SEAT León 2.0 TDI
5  Zengö-Dension – Team Norbert Michelisz (HUN) – SEAT León 2.0 TDI
6  Chevrolet – Yvan Muller (FRA) – Chevrolet Cruze LT
7  Chevrolet – Robert Huff (GBR) – Chevrolet Cruze LT
8  Chevrolet – Alain Menu (SUI) – Chevrolet Cruze LT
10 BMW Team – RBM Augusto Farfus (BRA) – BMW 320si
11 BMW Team – RBM Andy Priaulx (GBR) – BMW 320si
15 Liqui Moly Team Engstler – Franz Engstler (GER) – BMW 320si
16 Liqui Moly Team Engstler – Andrei Romanov (RUS) – BMW 320si
17 SUNRED Engineering – Michel Nykjær (DEN) – SEAT León 2.0 TDI
19 bamboo-engineering – Harry Vaulkhard (GBR) – Chevrolet Lacetti
20 bamboo-engineering – Darryl O’Young (HKG) – Chevrolet Lacetti
21 Wiechers-Sport – Mehdi Bennani (MAR) – BMW 320si
23 Čolak Racing – Marin Čolak (CRO) – SEAT León 2.0 TFSI
24 Poulsen Motorsport – Kristian Poulsen (DEN) – BMW 320si
25 Scuderia Proteam Motorsport – Sergio Hernández (ESP) – BMW 320si
26 Scuderia Proteam Motorsport – Stefano D’Aste (ITA) – BMW 320si